Черно море Тича стигна до третата си и най-убедителна победа

...
Черно море Тича стигна до третата си и най-убедителна победа
Коментари Харесай

Трета победа за Черно море Тича. Варненци удариха Академик в Правец

Черно море Тича стигна до третата си и най-убедителна победа през сезона в НБЛ, както и първа като посетител - 95:74 - против Академик София в Правец.

``
реклама

Успехът върна интригата за последното 8-о място в плейофите, като Академик към този момент е единствено на една победа повече.

Контузиите на Николай Николов, Цветомир Чернокожев и Лъчезар Димитров се оказаха прекомерно сериозна спънка за играта на Академик и нищо в нея не спореше.

Черно море не можеше да разчита на контузения Мартин Коцев, както и на Мартин Стефанов, само че в игра след три месеца неявяване в НБЛ се завърна Кристиян Кръстев. В много моменти на терена за варненци бяха и много по-опитни играчи от тези на домакините, които също наклониха доста везните.

Черно море изигра обещаваща първа четвърт, в която се радваше на страхотни проценти на успеваемост и вкара в съвсем всички свои офанзиви. След 10 минути варненци към този момент водеха с 32:19 и поддържаха задатъка си и във втората четвърт.

Академик остана без панер от игра три минути и разреши на съперника да дръпне със 17 малко преди почивката. Краят на полувремето пристигна при 61:47 в интерес на Черно море след мощна тройка на Георги Боянов.

Основната движеща мощ на варненци през това начално полувреме пък бе Цветомир Куртев, който наниза 23 точки от всевъзможни позиции. Той и Пламен Алексиев нямаха пропуск в офанзивите си и общо бяха 13/13 от игра, а Куртев бе и 6/6 от наказателната линия.

На старта на второто полувреме разликата мина и 20 точки и по нищо не се виждаше по какъв начин Академик може да промени обстановката в своя изгода. През по-голяма част от времето след почивката Черно море водеше решително с 24-25 точки, без да бъде заплашен съществено. С оглед на събитията, Георги Давидов даде късмет на най-малките за изява и седем минути преди края се появи Дамян Минков. Горе-долу по същото време разликата стана и 30 точки и финалните 5 минути се доиграваха, като за Черно море мачът завърши напълно тимът юноши старша възраст.

Цветомир Куртев приключи с 27 точки и съвършена пукотевица от игра (10/10), Георги Боянов добави 24, а Пламен Алексиев приключи 16 точки и 7 асистенции, а чудесно се включи и юношата на варненци Цветан Савов с 13 точки.

Андрей Иванов бе единственият състезател на Академик, който имаше някакво по-сериозно въздействие в мача, с 19 точки и 14 битки. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР