Европейската сребърна медалистка на скок височина Мирела Демирева, младата звезда

...
Европейската сребърна медалистка на скок височина Мирела Демирева, младата звезда
Коментари Харесай

Три лекоатлетки и гимнастичка с номинации за Жена на годината

Европейската сребърна медалистка на скок височина Мирела Демирева, младата звезда на леката атлетика Александра Начева, шестата в самостоятелния многобой на международното състезание по художествена гимнастика Катрин Тасева и параолимпийската лекоатлетка Даниела Тодорова са номинирани за “Жена на годината” в категория СПОРТ в годишната ранглиста на списание „ Грация “

Гласувайте* за своите любимци ТУК до 22 Ноември 2018 година

Мирела Демирева е номинирана и в още една категория - “Послание във времето”, дружно с Нана Гладуиш, Албена Алексиева и Елка Коджабашева и доцент Мария Спасова.

Кратки визитки на номинираните:

Мирела Демирева
Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 още веднъж зарадва българите, като победи в скока на височина на шампионата от Диамантената лига в Рабат. Месец по-рано българската лекоатлетка преодоля 2.00 метра в шампионата от Диамантената лига в Стокхолм, регистрирайки най-хубавия скок в кариерата си. През 2018 година Мирела сграбчи и сребърен орден в скока на височина на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин.

Александра Начева След като сграбчи два поредни сребърни медала в тройния скок на международното състезание до 18 години в Кения и на европейското състезание в Унгария, тази година 17-годишната състезателка завоюва златен орден на международното състезание по лека атлетика до 20 години в Тампере, Финландия, постигайки персонален връх от 14.18 метра. Това достижение я трансформира във втория български спортист, спечелил юношески златен орден в тройния скок след Тереза Маринова (14.62 м) през 1996 година в Атланта. Александра Начева стана шампионка и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.
Катрин Тасева Тази година бе изключително вълнуваща за Катрин. Грацията и упоритостта на гимнастичката й донесоха златен орден на бухалки, сребро на лента и обръч и бронзово отличие на топка по време на Световната купа по художествена гимнастика в София. Спечели и сребърен орден в многобоя на шампионата от веригата „ Гран при “ в Киев. А по време на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро, Италия, сграбчи два сребърни и два бронзови медала.
Даниела Тодорова Българската параолимпийска лекоатлетка и състезателка в дисциплините мятане на копие, мятане на диск и подтикване на гюле ни впечатли със мощния си дух, дисциплинираност и спортни резултати. През 2016 година се класира на пето място в хвърлянето на копие по време на параолимпийските игри в Рио. Тази година Даниела си извоюва три медала на Европейското състезание в Берлин – сребърен орден на диск, бронзов на копие и сребърен на гюле с два национални и персонални върха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР