Черно-белият мексикански филм Рим“ получи 10 номинации за Оскар“. Интимното

...
Черно-белият мексикански филм Рим“ получи 10 номинации за Оскар“. Интимното
Коментари Харесай

Филм с българско участие е номиниран за Оскар

Черно-белият мексикански филм " Рим “ получи 10 номинации за " Оскар “. Интимното и персонално завръщане на режисьорa Алфонсо Куарон в детството е препоръчана в най-престижните категории, в това число за най-хубав филм, женска роля, постановка и сюжет. Успехът му е самобитен реванш на положителното остаряло авторско кино против бъканите с цифрови резултати творби, означиха критиците. " Рим “ е първият огромен пробив в " Оскарите “ на стрийминг платформата Netflix, която го популяризира.

Също 10 номинации за премиите на Американската киноакадемия получи " Фаворитката “ – киноразказ за женските интриги в британския кралски двор при започване на 18. век при царуването на Ана Стюарт.

" Роди се звезда “ – тъжният и поетичен дует на Лейди Гага и Брадли Купър, пък е номиниран в осем категории. Лейд Гага сложи и исторически връх – тя е първата, която може да грабне статуетките в две категории по едно и също време – за женска роля и за кино ария. Друг исторически казус е предлагането за " Черната пантера “ в седем категории. За пръв път лента за супергерой получава номинация за най-хубав филм. " Черната пантера “ е и третият най-печеливш филм в историята с доходи от 1.3 милиарда $.

Биографичният взор към кариерата на Дик Чейни – " Вице “, също попадна в челото с 8 номинации за " Оскар “, в това число и за забележителната роля на Крисчън Бейл. Сред съперниците за най-вече статуетки е и разтърсващият " Зелената книга “, описващ трогателното странствуване на черния виртуозен пианист Дон Шърли и неговия италиански водач Ник Валелонга в южните щати през 1950-те години.

В него играе и българският артист и музикант Димитър Маринов. " Зелената книга " на режисьора Питър Фарели към този момент сграбчи премията за най-хубав филм на американската Гилдия на продуцентите. Филмът победи и на церемонията на премиите " Златен глобус ". Шест оферти за премиите получи и " Черен в клана “ на " Спайк Лий “

Номинациите във всичките 24 категории бяха оповестени в Лос Анжелис от Трейси Елис Рос и Кумейл Нанджиани. Наградите на Киноакадемията ще бъдат връчени рано сутринта на 25 февруари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР