Черно-белият филм "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон - автобиографичен

...
Черно-белият филм "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон - автобиографичен
Коментари Харесай

Филмът Рома е големият победител на наградите Изборът на критиците

Черно-белият филм "Рома " на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон - автобиографичен взор към детските му години, е огромният победител на церемонията за премиите "Изборът на критиците ", съобщи Асошиейтед прес.

Продукцията завоюва четири оценки - за най-хубав филм, най-хубав чуждоезичен филм и две самостоятелни награди за Алфонсо Куарон - за най-хубав режисьор и за операторско майсторство.

С по три наградата бяха отличени филмите "Черната пантера " и "Вице ". Ролята на някогашния вицепрезидент Дик Чейни донесе на Крисчън Бейл две самостоятелни награди - за най-хубав артист и най-хубав артист в комедия.

Отличието за най-хубава актриса беше поделено сред Глен Клоуз за "Съпругата " и Лейди Гага за "Роди се звезда " - единствено седмица откакто ветеранката надви над посочената за любимка за наградата певица на премиите "Златен глобус ".

В телевизионните категории по три оценки завоюваха поредиците "Американците " и "Удивителната госпожа Мейзъл ", измежду които надлежно за най-хубав трагичен и комедиен сериал.

Една от премиите в категориите за телевизия - за най-хубава актриса в лимитиран сериал или ефирен филм, също беше поделена - сред Ейми Адамс за "Отворени рани " и Патриша Аркет за "Бягство по учебник ".

Наградите "Изборът на критиците " се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за малкия екран, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която сплотява 250 експерти от Съединени американски щати и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните публицисти. Двадесет и четвъртата гала за оценките се състоя в Санта Моника, Калифорния. Водещ на шоуто беше артистът Тей Дигс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР