Черният петък - бюджетът на българите за акцията остава като

...
Черният петък - бюджетът на българите за акцията остава като
Коментари Харесай

Черен петък и инфлация: Колко пари отделяме за намаленията?

Черният петък - бюджетът на българите за акцията остава като предходната година, демонстрират изследванията. Сериозният скок на цените обаче оказва въздействие и хората могат да си купят по-малко неща, даже да има действителни понижения.

Колко пари отделяме за пониженията и защо би трябвало да внимаваме, с цел да не се окаже, че сме платили повече на Черен петък, в сравнение с при постоянна цена?

Между 200 и 500 лв. може да отдели едно българско семейство за извършване на покупки на Черния петък. Това демонстрират изследванията на потребителските настройки тази година. Около 400 лв. е междинната сума, която хората са декларирали, че могат да отделят. Те търсят артикули, от които по този начин или другояче имат потребност, само че част от тях считат, че на Черния петък ще могат да купят на по-ниска цена.

Намаленията във физическите магазини са приблизително сред 10 - 15%, само че стигат и до 50%. Не на всички места те са действителни, само че с наближаването на края на деня от ден на ден хора се насочат към магазините и комерсиалните центрове.

" Когато приказваме за понижения, би трябвало да е оповестена и остарялата, и новата цена. Също и процентът, който е посочен, би трябвало, първо, да е правилно изчислен и, второ - да е действителен, което значи, че стоката е продавана на остарялата цена най-малко един месец преди понижението. Наш сътрудник споделя, че си е купила рокля от физическия магазин на стойност 200 лв. и след това дрехата се е появила в онлайн магазина на същия търговец за 270 лв.. И в този момент към този момент с големи понижения от 280 лв. на 240 могат да си я купят ", изясни Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние потребителите ".

" Разглеждам, но не ми се коства, че има чак доста понижения ", споделя жена, излязла на пазар.

" Като не знам действителната цена, по какъв начин да знам кое е понижено и кое - не. Купувам това, което ми харесва - не, че е понижено ", означи различен покупател.



Снимка: БГНЕС

Много хора не чакат пониженията във физическите магазини, с цел да се възползват от тях, и пазарят онлайн. Черният петък не е единствено през днешния ден, той от ден на ден се трансформира в цяла седмица или цялостен месец на пониженията.

От Комисията за отбрана на потребителите поучават потребителите да се осведомят от кого пазарят, да ревизират добре изискванията, при които подписват онлайн покупко-продажбите, и да наблюдават какво е действителното понижение, сравнявайки цените. От своя страна Комисията ще следи за коректността на търговците както през днешния ден, по този начин и в идващите дни.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР