Черният лешояд Ултрон е бил застрелян на територията на държавно

...
Черният лешояд Ултрон е бил застрелян на територията на държавно
Коментари Харесай

Лешоядът Ултрон е бил застрелян в предела на държавно ловно стопанство

Черният лешояд Ултрон е бил убит на територията на държавно ловно стопанство. Това демонстрират данни от сателитен предавател. Птицата е била убита в края на март, само че досъдебно произвеждане от Окръжната прокуратура в Кърджали е формирано едвам на 24 април. Институцията е била сезирана още в края на март, само че разгласи едвам през днешния ден, че проверява случая.
Припомняме, че въпросът със убития необичаен тип лешояд избухна през вчерашния ден, след сигнал на съдружие “Зелени Балкани” до медиите. До през вчерашния ден обаче природозащитната организация не получава информация някоя институция да се е задействала. Засилен медиен интерес е и евентуалната причина прокуратурата в последна сметка да се задейства и да разгласява информация по случая.

Черният лешояд Ултрон е дарен на България от белгийски зоопарк. Птицата е извънредно рядка и попада под отбраната на закона. Вписана е в Червената книга. Птицата бе освободена предходната година край Котел.

Черният лешояд Ултрон е бил открит прострелян от бракониери в Кърджалийско в края на март.

Този път природозащитниците от “Зелени Балкани”, които от 30 години работят за завръщането на скъпия тип у нас, изневеряват на традицията си и не сигнализират обществеността, а подават сигнал до всички вероятни институции с вярата най-сетне някой да бъде осъден, декларират от сдружението.

Според данни от сателитен предавател черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк, е убит на територията на държавното ловно стопанство „ Женда “.

„ Това, в случай че в действителност е по този начин, е спомагателен удар, тъй като, в случай че причинителят е чиновник на ловното стопанство, т.е. горски, това са хората, на които им е вменено и отредено да опазват предпазените типове. Намерихме птицата бедстваща извън, на оградата, на ловното стопанство “, съобщи пред БНР Ивелин Иванов от “Зелени Балкани”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР