Черният дроб е един от основните стълбове на нашето здраве

...
Черният дроб е един от основните стълбове на нашето здраве
Коментари Харесай

Вижте тази ефикасна народна рецепта за здрав черен дроб

Черният дроб е един от главните стълбове на нашето здраве и може би единственият орган, който може да бъде възобновен. Ако обаче не обръщате внимание на положението му, ще пострадат и други органи, чиято работа зависи от черния дроб и това ще е като удар с бумеранг за цялото тяло.

Черен дроб - всичките органи са подвластни от него. Не забравяйте, че в случай че черният дроб е здрав и тялото е крепко ", написа средновековният академик и доктор Авицена за смисъла на нашия натурален филтър за токсин.

Повечето хора ще кажат: " Черният ми дроб не ме боли ". И това е правилно, даже когато е повреден, черният дроб в действителност не боли, тъй като в него няма нервни окончания. Можем да почувстваме единствено тежестта и дискомфорта, когато увеличеният черен дроб натиска прилежащите органи.

По тази причина ви предлагаме остаряла рецепта за естествено разчистване на черния дроб, която може елементарно и бързо да се подготви вкъщи. Опитайте я и тялото ви ще ви благодари.

Почистване на черния дроб вкъщи

Тежест след хранене, болежка, уязвимост, дефицит на въздух? Време е да почистиш черния дроб! Най-добре е да извършите това с цвекло и то незабавно след прибиране на реколтата, защото зеленчукът в този миг съдържа оптималното количество потребни субстанции, написа zdrave.to. Опитайте се да употребявате корени, отглеждани във вашата градина, без да употребявате торове и химикали.

СЪСТАВКИ

1 супена лъжица нарязани цвекло

1/2 супена лъжица стафиди

сок от един лимон

2 супени лъжици вода

ПОДГОТОВКА

Обелете и нарежете цвеклото на дребни кубчета.



Изсипете водата в съд и я загрейте. Когато тя завари, прибавете цвеклото и стафидите.

Изключете огъня, покрийте съда с похлупак. Оставете да изстива в продължение на 45-60 минути.

Поставете охладената примес в блендер и прибавете лимонен сок.



Разбийте до момента в който стане каша и прецедете с тензух.

Естественият балсам за черния дроб е подготвен!



Препоръчва се да се пие 2 пъти дневно, по 200 ml. Сутрин на празен корем и преди обяд.

В деня на детоксикацията можете да употребявате добре приготвени житни растения без сол и масло. Всички операции се вършат най-добре в един свободен ден, защото цвеклото има видим диуретичен резултат.

Противопоказания

Въпреки всички лечебни свойства на цвекло, преди да почистите черния дроб с негова помощ, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор и да прецените плюсовете и минусите. Необходимо е да бъдете изключително деликатни в следните случаи.

Бъбречна непълнота и артрит
Оксалова киселина в цвекло е противопоказана за хора с тези болести.

Ниското налягане
Циклените питиета понижават кръвното налягане, което може да повлияе неподходящо на здравния статус на хипотензиите.

Повишени равнища на кръвната захар
Цвеклото съдържа доста захари, които могат да усилят риска от развиване на диабет.

Почистването на черния дроб с национални средства не е панацея. Само то може да не е задоволително. За да предотвратите появяването на чернодробно заболяване, би трябвало да измененията метода на живот, да отслабнете, да намалите количеството мазнини в храната. И най-важното - да се движите повече!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР