Черният дроб е един от органите, които имат способността да

...
Черният дроб е един от органите, които имат способността да
Коментари Харесай

3 прости навика, които спасяват черния дроб

Черният дроб е един от органите, които имат способността да се регенерират. т.е. да се самовъзстановяват. С други думи, той може бързо да се възвърне от увреждане или заболяване. Но това не значи, че не би трябвало да обръщаме внимание на неговото здраве. Точно противоположното.

Черният дроб носи отговорността за здравето на цялото ни тяло. Силният имунитет, положителното положение на кожата и скоростта на метаболизма значително зависят от точно от него.
7 ежедневни навика, които приказват доста за вас
Всеки човек има своите желания и всекидневни ритуали. Някои от навиците са нещо напълно обикновено и не осъзнаваме, че те разкриват...
Прочети повече
Ако черният ви дроб не действа обикновено, евентуално неговата дисфункция ще стане повода за наднормено тегло, нежелани обриви и може да докара до необратими болести. Това са простите привички, които ще ви оказват помощ да запазите здравето на този орган.

1. Отказ от тютюнопушене

Ако от дълго време желаете да спрете цигарите, само че към момента не се чувствате задоволително стимулирани да го извършите, откакто прочетете това ще имате основателна причина да вземете това решение.

Вероятно към този момент се питате какво общо има черния дроб, в случай, че белите дробове страдат най-вече от тютюнопушенето.

Но в тази ситуация тъкмо черният дроб е доста по-застрашен. Всички нездравословни субстанции, които попадат в тялото ни, доближават до него и способстват за унищожаването на клетките му.
Задръстеният черен дроб – причина за наднормено тегло
Всеизвестно е, че здравето на черния дроб е от основно значение за общото здравословно положение на организма, само че малко прочут факт е,...
Прочети повече
При пушачите той би трябвало да работи интензивно и за прочистването на кръвта от токсините, които попадат в нея в следствие от нездравословния им табиет. Всичко това само способства за затруднено действие на този орган.

2. Консумацията на по-малко сол

Солта е един от най-подценяваните врагове на тялото ни наред със захарта. Разбира се, в тази ситуация става въпрос за несъразмерна постоянна консумация на сол. Това води до задържане на вода в организма, което от своя страна способства за появяването на отоци, а те се отразяват неподходящо върху действието на черния дроб.

Американски учени са стигнали до извода, че потреблението на прекалено много натриев хлорид способства за гибелта на чернодробните кафези. Освен това огромните количества сол забавя процеса на регенерация на черния дроб. Това не значи, че би трябвало изцяло да се откажете от солта. Просто се пробвайте да намалите количеството, в което я консумирате.

3. Прием на лекарства, предписани от доктор
Внимавайте с тези добавки – нездравословни са за черния дроб
Някои добавки, в това число и тези, които са с напълно естествен или билков генезис, могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. "...
Прочети повече
Забравете за самолечението и самопредписанието на медикаменти. Това се отнася и за приема на витамини. Повечето медикаменти имат странични резултати, а някои от тях би трябвало да се одобряват дружно с други лекарства за по-добро асимилиране. Много от медикаментите могат да повлияят неподходящо върху действието на черния дроб. Ето за какво е извънредно значимо да не приемате медикаменти, които не са ви предписани от експерт.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести прегледа при доктор или консултацията с него!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР