Черният дроб е един от най-пренебрегваните, но същевременно с това

...
Черният дроб е един от най-пренебрегваните, но същевременно с това
Коментари Харесай

3 вида напитки, които унищожават черния дроб

Черният дроб е един от най-пренебрегваните, само че в същото време с това и най-важните органи в тялото. Той разгражда и прочиства хранителни субстанции, медикаменти, алкохол и други отрови, които попадат в тялото ни. За да извършва тази функционалност оптимално, черния дроб би трябвало да е здрав. Затова е значимо да знаем какво може да му навреди. 
Това са трите питиета, които са най-вредни за нашия черен дроб.
Алкохол
Всеизвестен факт е, че алкохолът оказва негативен резултат върху функционалността на черния дроб. Злоупотребата със спиртни питиета може да провокира цироза. Това деструктивното заболяване протича в няколко стадия. Един от тях е обвързван с натрупването на мазнини в чернодробните кафези, по този начин наречената мастна недъгавост. Процесът е обратим. Необходимо е само да преустановите потреблението на алкохол. Тогава мазнините последователно ще стартират да се разграждат.
Газирани питиета
 Ако имате тлъст черен дроб, тези плодове са НАЙ-ПОДХОДЯЩИ за лекуване Ако имате тлъст черен дроб, тези плодове са НАЙ-ПОДХОДЯЩИ за лекуване
Затлъстяването на черния дроб напълно не е безобидно събитие. Да не приказваме, че през последните няколко години висок % от хората с...
Мастните натрупвания в черния дроб се усилват след консумация на подсладени със захар питиета, изключително газирани питиета. Черният дроб трансформира непотребната захар и високото количество фруктоза от сладките питиета в мазнини, написа MedicForum. След това те се натрупват в клетките, причинявайки чернодробно заболяване.
Кафе с добавки
Кофеиновата напитка в нормалната си форма без разнообразни добавки е в положение да защищити черния дроб от някои форми на рак. 
Но в случай че пиете кафето със захар или сметана, това ще повреди черния дроб толкоз, колкото и потреблението на чаша газирана напитка.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР