Черният чай е популярна напитка, която е известна със своите

...
Черният чай е популярна напитка, която е известна със своите
Коментари Харесай

Черният чай: Десет ползи от вълшебната напитка

Черният чай е известна напитка, която е известна със своите голям брой потребни свойства. Произлиза от Китай, където е прочут от хилядолетия. През 16-ти век чаят стартира да се създава и в Индия и Шри Ланка. Днес черният чай се отглежда в доста страни по света, в това число в Африка, Южна Америка и даже в Европа, като най-големите производители са към момента са Индия и Шри Ланка. Този чай е желан от доста хора и може да се употребява както парещ, по този начин и леден.

Някои от преимуществата от потреблението на черен чай са следните:
Подобрява кръвообращението
Черният чай съдържа теофилин, който оказва помощ за възстановяване на кръвообращението. Това може да подкрепи функционалностите на сърцето и да понижи риска от болести.
Подпомага храносмилателната система
Антиоксидантите в черния чай оказват помощ за стимулиране на храносмилателната система и за понижаване на възпалителни процеси в тялото.
Подобрява когнитивните функционалности
Черният чай може да помогне за възстановяване на когнитивните функционалности и да понижи риска от деменция и Алцхаймер.
Намалява напрежението
Консумацията на черен чай може да понижи равнищата на стрес в тялото, с помощта на наличието на Л-теанин. Това може да усъвършенства настроението и да понижи риска от меланхолия.
Подпомага здравето на костите
Черният чай съдържа флуорид, който е значим за здравето на костите и зъбите.
Подобрява имунната система
Черният чай може да подкрепи имунната система на организма и да го защищити от разнообразни болести.
Намалява риска от разнообразни болести
Предполага се, че черният чай може да помогне за понижаване на риска от разнообразни болести, като рак, диабет и други
Подпомага положителното действие на мозъка
Черният чай съдържа кофеин, който може да усъвършенства когнитивните функционалности, в това число паметта и концентрацията.
Подобрява функционалността на дихателната система
Черният чай може да помогне при болести като бронхит и астма, с помощта на своите антиоксиданти и антибактериални свойства.
Подобрява здравето на костите
Черният чай съдържа флуорид, който може да помогне за подсилване на костите и предотвратяване от разнообразни болести като да вземем за пример остеопороза.

Ето няколко забавни обстоятелството за черния чай:
Черният чай е най-популярният чай в света, като се употребява повече от всички останали чайове дружно.Черният чай се създава от листата на растението Camellia sinensis, което се отглежда главно в Индия, Китай и Шри Ланка.В процеса на произвеждане на черен чай, листата на растението Camellia sinensis се оставят да увехнат, след което се изсушават и се ферментират. Това дава на чая неговата присъща ароматна и вкусова характерност.Черният чай съдържа кофеин, който може да помогне за повишение на силата.Черният чай може да се употребява и за готвене, като добавка към ястия или като марината на месо.Важно е да се има поради, че с потреблението на черен чай не следва да се прекалява, защото може да докара до нежелани резултати като раздразнителност, бодърствуване, главоболие и други

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР