Черните кутии на катастрофиралия украински военен самолет са открити сред

...
Черните кутии на катастрофиралия украински военен самолет са открити сред
Коментари Харесай

Откриха черните кутии на украинския военен самолет, пилотът можел да кацне със затворени очи

Черните кутии на авариралия украински боен аероплан са открити измежду останките, заяви Българска национална телевизия.
Още по тематиката
26 души починаха при случая край Харков. Повечето жертви са кадети от локалния Военен университет. Единственият оживял е бил в самолета, а не е скачал от него, както беше обявено по-рано.

Основната версия за нещастието е техническа нередовност, откакто през вчерашния ден направил 6 подготвителни полета. Според диспечерите Малко преди злополуката командирът на екипажа подал сигнал за проблем с левия мотор, само че уверил, че ще приземи машината с другия. При захода самолетът лумнал в пламъци.

" Пилотът е доста умел. Той е познавал това летище доста добре. Можел е да кацне даже със затворени очи ", съобщи Антон Герешенко, зам.-министър на вътрешните работи.

 Снимка: AP/БТА

На мястото на злополуката беше и президентът на Украйна Володомир Зеленски, който разгласи народен печал.

" Съставена е проверяваща комисия от водачи, чиновници на Военното и вътрешното министерство, прокуратура и държавното бюро за следствие ", съобщи той.

 Снимка: AP/БТА

Двама от кадетите съумели да се спасят, въпреки и с тежки изгаряния. По-късно единият от тях умря от раните си.

 Снимка: AP/БТА

" Пътувахме, когато самолетът падна пред нас. От него излезе мъж в пламъци. С хората от друга кола взехме пожарогасителите и се опитахме да му помогне. Тогава от самолета излезе още един мъж. Главата му беше засегната ", описа локалният гражданин Ярослав, свидетел на злополуката.

Телата на жертвите са изцяло обгорели, което ще забави разпознаването им. Близки през целия ден поставяха цветя на мястото на нещастието.

 Снимка: AP/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР