Черните дрехи изглеждат стилни но, за съжаление, от честото пране

...
Черните дрехи изглеждат стилни но, за съжаление, от честото пране
Коментари Харесай

Как да върнем черния цвят на дрехите

Черните облекла наподобяват стилни само че, за жалост, от честото пране губят наситения си черен цвят

В нашите благоприятни условия е да създадем всичко допустимо, с цел да защитим обичаните си панталони или блуза и, в случай че е належащо, да им върнем цвета.

Много по-разумно е да предотвратим загубата на цвят по време на пране, в сравнение с да го възвръщаме по-късно.

  • Следвайте рекомендациите на етикета на дрехата за най-благоприятен цикъл на пране и температурни граници.
  • Купете специфичен прахуляк за черни тъкани – той освен ще ви помогне да запазите съществуващия колорит, само че и ще ги направи с една концепция по-ярки.
  • Докато изплаквате, можете да добавите щипка сол и супена лъжица сода за самун към водата. Тези субстанции ще оказват помощ за ободряване на черния цвят.

Как да върнем черния цвят на облеклата

Ако облеклата към този момент са изгубили цвета си след пране, ще би трябвало да прибегнете до някои ограничения.

Следните препоръки ще ви оказват помощ да възстановите черния цвят на избелелите облекла:

  • специфични багрила;
  • тютюн;
  • оцет.

Вземете 15 грама тютюн, залейте с един литър преварена вода, оставете да се запари и по-късно прецедете. Избършете изпраните и изсушени облекла с гъба, потопена в този разтвор.

За възобновяване на черния цвят е подобаващ елементарен тютюн за цигари

Оцетът е друго нещо, с което ще можем да върнем яркостта на черните облекла и да предотвратим по-нататъшно им избеляване. Добавете три-четири супени лъжици оцет към студена вода, потопете авансово изпраните облекла и оставете да постоят 20-30 минути. След това време изстискайте облеклата, изплакнете щедро в студена вода и оставете да изсъхнат на добре проветриво място, с цел да се отървете от неприятните миризми.

Ако имате черни облекла в дрешника си, които са склонни да изпускат цвят при пране, можете да ги употребявате, с цел да възстановите цвета на изпраните, само че избледнели облекла. Накиснете ги дружно в топла вода, без да добавяте препарат, по-късно ги поставете в пералнята и изперете с препарат за черни тъкани. Изплакнете черните облекла в студена вода и ги окачете да изсъхнат. Ще видите, че облеклата, които са изгубили цвета си, са станали по-ярки.

Докато изплаквате, можете да добавите две супени лъжици оцет към водата. Резултатът е, че черния цвят ще остане кондензиран за по-дълго време.

Има специфични багрила, които могат да възстановят избелелите черни облекла и доста от тях са в положение да се употребяват вкъщи.

Купете черна багра, която подхожда на типа на тъканта, от която е направена дрехата, и я ползвайте съгласно инструкциите (за множеството препарати това значи пране в гореща вода с добавена боя). По този метод можете да върнете черния цвят, а освен да ги освежите. Ако облеклата са направени от деликатни тъкани и след обработка с багра, съгласно инструкциите, могат да изгубят външния си тип, по-добре е да ги дадете на химическо почистване. химическо почистване.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР