Черната серия с удавени по южното черноморие продължава. Поредната трагедия

...
Черната серия с удавени по южното черноморие продължава. Поредната трагедия
Коментари Харесай

Удавена на плажа в Созопол стана петата жертва за седмица

Черната серия с удавени по южното черноморие продължава. Поредната покруса се разигра в през днешния ден на плажа в Созопол. Жена на междинна възраст се е удавила в бурното море, на метри от брега. Туристи забелязали към обяд тялото й в плитчините и подали сигнал в полицията.

Никой не е видял по кое време и по какъв начин се е случило следващото злощастие. Тялото на туристката е откарано за аутопсия в бургаската болница, потвърдиха от там. Не е изключено дамата да е била повалена внезапноо от солиден инфаркт, само че аргументите за гибелта й ще станат ясни едвам след аутопсията. Полицията пък работи по определяне на самоличността на жертвата. 

Спасители още веднъж бият паника и предизвестяват, че морето сега е извънредно рисково. С последният съдбовен случай, черната статистика сочи, че за миналата седмица по южното черноморие са се удавили общо петима души. Инцидентите са станали на разнообразни плажове. 

Само преди три дни 63-годишен чешки екскурзиант се удави на плажа в Поморие. Ден по-рано се разигра страховита покруса на плаж " Липите " край Синеморец. Морето погълна там дете и татко му, до момента в който се опитвал да го избави. Преди седмица пък 15-годишен юноша загуби живота си в Царево. Той се удави след съдбовен скок от скалите под кръста, който е един от знаците на града. 

В пълвите дни на септември по цялото южно черноморие има рискови подводни течения и мъртво неспокойствие. Друга заплаха са бурните талази по това време на сезона. Изминалият сезон беше белязан с доста трагични произшествия, множеството от които станаха на неохраняеми плажове или в извънработното време на спасителите. 

От началото на септември всички линии са с понижен брой спасители, а след 15-ти ще останат да дежурят единствено мобилни двойки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР