Черната кутия на разбилия се в морето край Шабла МиГ-29

...
Черната кутия на разбилия се в морето край Шабла МиГ-29
Коментари Харесай

Разкриха още подробности за черната кутия на разбилия се МиГ-29

Черната кутия на разрушилия се в морето край Шабла МиГ-29 е извадена с телеуправляеми подводни апарати, заяви командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, който разгласи публично завършек на издирвателната интервенция. Тя бе докарана във Варна на борда на минния ловджия " Цибър " и незабавно ще бъде изпратена в авиобазата в Граф Игнатиево, където ще стане ясно дали може да бъде извлечена информация от нея. Контраадмирал Михайлов благодари на целия екип, който е взел участие в интервенцията - анализаторите, които са локализирали региона, в който е открита кутията, екипажа на " Цибър ", специалистите от компания " Хидроремонт ", с чиито апарати бе извадена от морето.

Първоначално регионът, който трябваше да бъде проучен, бе доста огромен - 80 квадратни километра, напомни контраадмирал Михайлов. По думите му по-късно зоната на търсене е доста понижена - две на две благи.

Командирът на кораба кап.трети сан Мирослав Добрев добави, че кутията е била локализирана през днешния ден предиобед в 10,20 часа на 70 метра дълбочина. Той посочи, че в 10,40 часа тя към този момент е била качена на борда на кораба. Добрев напомни, че " Цибър " е в региона на случая още, когато той се случи - 9 юни. До през днешния ден интервенцията бе прекъсвана няколко пъти поради неприятни метеорологични условия. Добрев добави, че момчетата от екипажа са създали всичко допустимо и са превъзмогнали умората си, с цел да изпълнят сполучливо задачата си.

Според основния инженер на " Хидроремонт " Йордан Чернаев кутията е извадена със специфичен манипулатор на подводния телеуправляем уред.

Собственикът на компанията Иван Иванов пък разяснява, че всяка подводна интервенция се приготвя десетократно по-дълго време в сравнение с е нужно за провеждането ѝ. По думите му е огромен късмет, че кутията е открита сполучливо за относително малко време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР