Черната кутия на разбилия се СУ-25 е намерена и днес

...
Черната кутия на разбилия се СУ-25 е намерена и днес
Коментари Харесай

Откриха черната кутия на разбилия се край авиобаза Безмер самолет СУ-25

Черната кутия на разрушилия се СУ-25 е открита и през днешния ден ще бъде свалена и конфискувана. Това съобщи пред  военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев.

Той разяснява, че се чака през днешния ден водачът да бъде разпитан в детайли, защото през вчерашния ден с него е направена единствено сказка.

" Беше в такова положение, че обясненията му бяха несвързани, тъй като беше на системи. Не можеше да бъде безусловно съответен ", разясни прокурорът.

По думите на Тинев е рано да бъде казана каквато и да е била версия за случая.

" В такива случаи са техническа нередовност, неточност на водача или друго непредвидено събитие ", добави той. Извършва се спомагателен оглед на мястото на случая.

Ден по-рано някогашният пълководец на авиобаза " Безмер " полковник Пейо Дончев губи ръководство над СУ-25, в резултат на което катапултира, а самолетът се разрушава и избухва в пламъци. Военната летателна машина е изгоряла изцяло.

На мястото на случая дойдоха министърът на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Пилотът беше откаран във ВМА Сливен контактен, а малко по-късно беше и транспортиран със аероплан " Спартан " във Военномедицинска академия в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР