Черната кутия на разбилия се преди месец изтребител все още

...
Черната кутия на разбилия се преди месец изтребител все още
Коментари Харесай

Продължава разчитането на Черната кутия от падналия МиГ - 29

Черната кутия на разрушилия се преди месец изтребител към момента е в Българя, нарушавания в Министерството на защитата отиват в прокуратурата. Това сподели служебният министър на защитата Георги Панайотов. И изрази вяра данните да бъдат разчетени до 3-4 седмици.

Преди дни през обществените мрежи брачната половинка на починалия водач напомни, че наближава крайният 30-дневен период за предварителното разследване. Явната част от инспекцията на Военната полиция за случая може да бъде оповестена още идната седмица, сподели Панайотов. Но сега има и досъдебно произвеждане, което е под надзора на Върховната касационна прокуратура. Според известието преди полета не е била открита нередовност в машината. Министърът разгласи подготвеност да поддържа самодейността за създаване на монумент на подполковник Валентин Терзиев. Приятели на починалия преди близо месец водач започнаха подписка за построяването на негов монумент в Асеновград.
 Черната кутия на падналия МиГ-29 е разхерметизирана Черната кутия на падналия МиГ-29 е разхерметизирана
Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 към този момент е отворена, само че е с нарушена херметизация.  Експертите допълват, че това не е ф...

От Министерството на защитата предизвестиха, че е допустимо построяването на инфраструктурата на " Граф Игнатиево " за новите изтребители F-16 да закъснее с 6 до 8 месеца. Причината редица нередности по състезанията за построяването на пистата и на оборудванията. " Нещата са вършени наизуст ", сподели Панайотов.

В авиобазите " Граф Игнатиево ", " Безмер " и " Крумово " би трябвало да бъдат вложени към 300 млн. лв. за поправки и друго съоръжение. Това са целеви пари от бюджета. От МО споделиха, че 184 млн. лв. са платени предплатено за даже нестартирали действия. На " Граф Игнатиево " са почнали действия по рушенето на остарели здания, ремонт на укрития за самолети и премахване на шубраци. Но и тази активност на " Граф Игнатиево " е коствало 2 500 лв. на декар, а в " Чешнегирово " - 220 лв..

Георги Панайотов сподели, че огромна част от компаниите, които се занимават с дейностите, са се обърнали към подизпълнители. Според него в някои от случаите това е естествена процедура, само че част от компаниите са се обърнали към проектантската компания на Министерството на защитата, което го навежда на извода, че тези компании нямат опит с това, с което се заемат. Голям проблем, съгласно Георги Панайотов, е и това, че няма кой да надзирава и координира плановете за новата инфраструктура. Според него е можело да се търси и помощ от НАТО, където има сходна организация, която се занимава с координацията.

В Министерството на защитата са предоставени без търг, т.е., с непосредствено договаряне, поръчки на стойност 160 млн. лв.. Само 680 000 лв. е цената на поръчките, които са били контрактувани с конкурс. Министърът сподели, че Министерството на защитата даже строителството на хотели, които са отвън проектите за поддръжка на военно-почивните бази.
 Георги Панайотов за падналия МиГ-29: Не крием нищо, желаеме да установим истината Георги Панайотов за падналия МиГ-29: Не крием нищо, желаеме да установим истината
Не крием нищо, желаеме да установим истината. Не искам да злоупотребявам, желая да служа си с обстоятелства. Това сподели пред Би Ти Ви служебният боен...

Министърът изрази терзание за положението на сдружение " Терем ", което от 2017-а година не е било на облага. Увери, че няма да има съкращения, само че уточни, че управлението му е употребило „ облаги “ като служебни коли за персонални цели, бонуси при разнообразни мотиви. Затова разгласи, че ще смени управлението на сдружение " Терем ". Георги Панайотов сподели, че към този момент четвърта седмица търсят шефа на организацията, отговарящия за почивните станции на министерството, с цел да му връчат заповедта за уволняване. Заради неспазване на разпоредбите са подхванати дейности против чиновници на дирекция " Инфраструктура на защитата ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР