Черната кутия на МиГ-29 е разчетена. Това съобщи министърът на

...
Черната кутия на МиГ-29 е разчетена. Това съобщи министърът на
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Черната кутия на МиГ-29 е разчетена

" Черната кутия " на МиГ-29 е разчетена. Това заяви министърът на защитата Георги Панайотов, представен от DarikNews.bg. " Наш екип отпътува преди дни в Русия, дружно с " черната кутия " на падналия МиГ-29 в Черно море край Шабла, където трябваше да бъде разчетена ", добави военният министър.

На 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, посмъртно нараснал в подполковник, падна в морето по време на тактически учения на формированията за Противовъздушна отбрана от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили - „ Шабла 2021 “. Издирването на " черната кутия " на самолета продължи 2 седмици. Намериха я на 70 метра дълбочина, само че с щета.

" Резултати демонстрират първичния отчет и направените от следствията на военна полиция заключения. Нямаме финален отчет, само че удостоверяват към този момент направените изводи “, добави Панайотов. Загуба на ориентировка е довела до злополуката с МиГ-29. Това беше заключението на отчета на " Военна полиция " за аргументите за съдбовния полет. В отчета са прегледани и други две версии – отвод на техниката и щета от осколки от изстреляната от самолета ракета. Те са отхвърлени след разбор ", добавя министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР