Черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 ще бъде предадена на разследващия

...
Черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 ще бъде предадена на разследващия
Коментари Харесай

Прокуратурата: Предстоят множество експертизи на черната кутия на катастрофиралия МиГ-29

Черната кутия на авариралия МиГ-29 ще бъде предадена на проверяващия боен следовател и наблюдаващия прокурор, оповестиха от Военно-окръжната прокуратура. В тяхно наличие в авиобаза " Граф Игнатиев " ще се извърши разбор на съдържащите се в черната кутия материали и аудиозаписи.

От военноокръжната прокуратура в Сливен се надяват наличието на бордовия регистратор да не е развалено поради дългото престояване на морското дъно. Към момента са разпитани голям брой очевидци, конфискувана е документи и аудио записи, свързани с управлението на полета.

По закон срокът за привършване на досъдебното произвеждане е два месеца, само че може да бъде удължаван от наблюдаващия прокурор и от административния началник при нужда.

" Предстои назначението на голям брой експертизи, включително и на самия бордови регистратор, така наречен черна кутия. Първо ще бъде прослушана, след което ще бъде назначена експертиза на съответните механически лица. Също следва назначение на обща правосъдно -техническа и химическа експертиза по отношение на изясняване механизма, кинетичните сили, които са довели до авиокатастрофата. Също по този начин ще бъде назначена и обща авиоекпертиза за аргументите и събитията, довели до рухването на самолета ", посочи полк. Христо Тинев, прокурор, административен началник Военноокръжна прокуратура, Сливен.

Текст: Румяна Стефанова

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР