Черна гора става източник на нестабилност в региона заради ареста

...
Черна гора става източник на нестабилност в региона заради ареста
Коментари Харесай

Александър Вулин: Черна гора става източник на нестабилност в региона

Черна гора става източник на неустойчивост в района поради ареста на духовници от Сръбската православна черква (СПЦ ) и провокираните от това митинги и вълнения. Това съобщи военният министър на Сърбия Александър Вулин , представен от РИА Новости.

Свещенослужители от Сръбската православна черква са задържани за 72 часа поради неспазване на ограничаващите ограничения против разпространяване на ковид COVID-19 след извършено заседание на вярващите във вторник на празника на Св. Василий Острожски в град Никшич. Представители на духовенството са декларирали, че не нарушават откритите ограничения.
 Джуканович подписа противоречивия закон за вероизповеданията в Черна гора
Джуканович подписа противоречивия закон за вероизповеданията в Черна гора

Според сръбската православна черква, с новите ограничения ще се лишават парцели

Заради ареста на сръбски свещеници в няколко града на Черна гора имаше всеобщи митинги . В сблъскване сред протестиращите и полицията пострадаха 26 сътрудника на вътрешното ведомство, няколко жители, включително и малолетни. Бяха арестувани над 60 души.

Черногорската прокура освободи епископа на Будимлянско-Никшичск Йоаникий и свещениците в събота през нощта. Пред срещата си с хиляди жители Йоаникий съобщи, че Сръбската православна черква продължава мирната битка за независимост на вероизповеданията и човешкото достолепие в страната .
 В Черна гора стачкуват против Законопроекта за независимост на вероизповедания
В Черна гора стачкуват против Законопроекта за независимост на вероизповедания

Преглед на собствеността на религиозни парцели и обособяване от Сръбската черква

" Както се отнасяте към сърбите, с които живеете, такава реакция очаквайте от Сърбия, с която живеете ", съобщи военният министър на Сърбия пред публицисти в събота.

" Надявам се, че Черна гора ще си спомни, че всички нейни жители са равноправни, ще доближи своята непоклатимост и още веднъж ще стане страната, където всеки може да има вяра в Бога, както счита за нужно и както му разрешава неговия генезис и убеждения. Затова Черна гора стана източник на неустойчивост, тя стана източник на проблеми в целия район без причина и нужда ", акцентира Вулин.
 Бой в Народното събрание на Черна гора
Бой в Народното събрание на Черна гора

В Подгорица гласоподаваха противоречив закон

Митрополитът на Черногорско-Приморската Амфилохия (митрополия) в четвъртък направи изказване в средновековния манастир в Цетин, в което прикани държавните органи да се въздържат от използване на мощ и прикани управляващите и жителите на света към " братска обич и възобновяване на единството ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР