Черна гора стартира програмата си за развитие, която предлага възможност

...
Черна гора стартира програмата си за развитие, която предлага възможност
Коментари Харесай

Балканска страна започна да дава гражданство срещу инвестиции

Черна гора започва програмата си за развиване, която предлага опция на 2000 претенденти да придобият черногорско поданство въз основа на вложения през идващите 3 години, оповестява Emerging Europe.

" Решението на държавното управление бе взето за по-нататъшно ускорение на икономическото развиване на Черна гора и привличане на вложения, които ще основат нови туристически, селскостопански и преработвателни мощности и нови работни места, и ще подобрят качеството на живот и виталния стандарт на нашите жители ", споделя вицепремиерът Милутин Симович.

Всеки претендент би трябвало да подари 100 000 евро за развиването на бедните общности и е задължен или да влага 450 000 евро в един от плановете за развиване в столицата Подгорица, или в крайбрежната зона на Черна гора, или 250 000 евро в планове за развиване в северния или централния район на Черна гора, без да се включва капиталът.

 Черна гора дава поданство против вложения
Още една балканска страна дава поданство против вложения. Колко коства то?

От програмата могат да се възползват 2000 души през идващите 3 години

Освен това претендентът би трябвало да внесе 15 000 евро за заявление за себе си или 10 000 евро за до четирима членове на фамилията си, плюс 50 000 евро за всеки различен член на фамилията.

Платилите ще получат статут на непрекъснато пребиваващи в границите на 3 седмици и следващо поданство, предоставено в границите на 6 месеца.

Страната приготвя капиталовата стратегия от няколко години благодарение на консултантската компания Henley & Partners.

 Защо руснаците бягат от Черна гора?
Защо руснаците бягат от Черна гора?

Един роман

Страната е в развой на присъединение към Европейски Съюз и се надява да стане пълновръстен член на блока до 2025 година

" Тази стратегия е отговор на действителните потребности на нашата стопанска система и нуждата от нейната диверсификация. С постигането на тези цели, с изключение на нашата основна вътрешна потребност, ние също изпълняваме взискателните стопански критерии от нашата европейска стратегия ", споделя Симович.

" Вътрешните ни потребности се отразяват най-добре от обстоятелството, че Черна гора по това време е на равнище от 46% от междинното развиване на Европейски Съюз. Трябва да подобрим виталния стандарт на нашите жители допустимо най-бързо и да ги приближим до европейските равнища ", прибавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР