Черна гора се бори с пожари, обхванали полуостров Лущица, на

...
Черна гора се бори с пожари, обхванали полуостров Лущица, на
Коментари Харесай

Дни наред вече Черна гора се бори с големи пожари

Черна гора се бори с пожари, обхванали полуостров Лущица, на юг от Которския залив, по тази причина изиска интернационална помощ съобщи Франс прес.
 
" Ситуацията в Лущица е сериозна. Министерството на вътрешните работи изиска да се задейства Европейския механизъм за гражданска отбрана ", с цел да бъде угасен пожарът, се споделя в изказване на държавното управление.
 
" Службите за битка с изключителните обстановки управляват обстановката, само че потреблението на авиация се оказа невероятно поради мощния вятър ", съобщи вътрешният министър на Черна гора Мевлудин Нуходжич, представен от ТАСС.
 
" Обърнахме се за помощ към Европейския съюз и в този момент настояването ни за даване на самолети от най-близките летища от района се преглежда в Брюксел ", добави министърът пред Черногорското радио и телевизия.
 
Кметовете на крайбрежните градове Тиват, Котор и Херцег Нови, които може да бъдат застрашени от пламъците, от своя страна приканиха държавното управление да изиска от прилежащи страни като Босна, Сърбия и Хърватия да изпратят авиация. В битката с огнената буря от неделя вземат участие пожарникари, армията и доброволци, както и полицейски самолети, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Горските пожари бушуват в крайбрежните региони на Черна гора към този момент повече от седмица.
 
Причината са горещините, обхванали Балканите и мощния северен вятър, който подкрепя разпространяването на пламъците в короните на дърветата и пречи да се употребява авиация.
 
Поради огромния брой пожари службата за битка с изключителните обстановки не съумяват да реагират на новите закани. Един от най-големите пожари беше регистриран в региона на град Сутоморе, ситуиран на 30 км от столицата, отбелязва ТАСС.
 
Намиращата се на север Хърватия е изпратила самолети, с цел да сложи под надзор пламъците край град Сплит, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на локални медии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР