Черна гора проявява интерес към участие в проекта за АЕЦ

...
Черна гора проявява интерес към участие в проекта за АЕЦ
Коментари Харесай

Черна гора проявява интерес да участва в АЕЦ `Белене` с миноритарен дял

Черна гора демонстрира интерес към присъединяване в плана за АЕЦ " Белене " с миноритарен дял, е декларирал посланикът на страната Снежана Радович на среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.
 Русия удостовери интереса си към АЕЦ Белене  Искаме съдействие с Русия за градежа на АЕЦ Белене, разгласи енергийният министър
Разговорът е бил в продължение на извършените през месец септември диалози сред министър-председателя Бойко Борисов и сътрудника му Душко Маркович.

Енергийният министър е уведомила дипломат Радович за признатия на вчерашното съвещание на Министерския съвет отчет, обвързван с процедурата за избор на вложител за реализацията на плана АЕЦ „ Белене “. По думите на Петкова направеният документ за избор на стратегически вложител за построяването на АЕЦ „ Белене “ съдържа и опция за включването с миноритарно присъединяване на огромни индустриални и други потребители на електрическа сила от България и прилежащи страни. Това би могло да се осъществя посредством тяхно включване в капитала на плановата компания или посредством контракти за изкупуване на електрическа сила. 

Петкова и Радович се сплотиха към основаването на взаимна работна група, която да прегледа опцията за експорт на електрическа енергия, оповестява Министерството на енергетиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР