Черна гора издаде международна заповед за арест на бивш агент

...
Черна гора издаде международна заповед за арест на бивш агент
Коментари Харесай

Черна гора издаде заповед за арест на бивш агент на ЦРУ

Черна гора издаде интернационална заповед за арест на някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ заради хипотетичното му присъединяване в проваления опит за проруски прелом, целящ да предотврати участието на страната в НАТО, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Черногорската телевизия заяви, че прокурорите желаят изгонването на Джоузеф Асад, американски жител от египетски генезис, по обвиняване в присъединяване в незаконно начинание, водено от двама офицери от съветското военно разузнаване, Едуард Широков и Владимир Попов.
На 6 ноември основният специфичен прокурор на Черна гора Миливой Катнич съобщи, че група жители на Сърбия, Черна гора и Русия са се пробвали да извършат терористичен акт на 16 октомври 2016 година, в деня на парламентарните издбори в Черна гора. По думите му уредници на тази група са съветски националисти, които считали, че властта отпред с премиера Мило Джуканович не може да се смени посредством избори, а би трябвало да бъде свалена със мощ. Арестувани бяха и 20 жители на Сърбия по съмнение, че подготвяли терористични актове.
След следствие, траяло 17 месеца, черногорски полицейско-прокурорски екип е свързал многочислени елементи и е разкрил директни връзки и роля на Джоузеф Асад в престъпната организация, водена от съветските жители, сътрудници на Главното разследващо ръководство, Едуард Широков и Владимир Попов, оповестиха предишния месец черногорски медии. Заподозреният Асад е с записано престояване в Съединени американски щати и не е наличен за черногорските управляващи и откакто Висшият съд взе решение за арест, министерството на правораздаването посредством Интерпол издаде интернационална заповед за задържането му.
Според информации в медиите присъединяване на Асад в октомврийските събития в Черна гора от дълго време е във фокуса на специфичната прокуратура и по тази причина е било поискано той да бъде изслушан, само че Асад избегнал това, базирайки се на петата корекция към конституцията на САЩ
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР