Черна гора е замразила имуществото на 34-ма руски граждани, предаде

...
Черна гора е замразила имуществото на 34-ма руски граждани, предаде
Коментари Харесай

Черна гора е замразила имущество на руски граждани

Черна гора е замразила имуществото на 34-ма съветски жители, съобщи организация ХИНА. Според известие на министерството на вътрешните работи са замразени 44 парцела на руснаци, които попадат в листата на Европейския съюз със глобени лица.

Действията на Подгорица са част от напъните ѝ да съобрази изцяло външната си политика с тази на Евросъюза, се показва още в известието.

Агенцията напомня, че в понеделник Черна гора, Република Северна Македония и България затвориха въздушното си пространство за самолета на съветския външен министър Сергей Лавров, който трябваше да направи посещаване в Сърбия на 6 и 7 юни.

Забраната за прекосяване на самолета е в сходство с общата политика на Европейски Съюз, обявиха от черногорското външно министерство във връзка случилото се.

Четвъртък министър председателят на Черна гора Дритан Абазович беседва по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски с цел да изрази поддръжката на Подгорица за Украйна - за независимостта, териториалната ѝ целокупност и устрема ѝ да се причисли към Европейски Съюз.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР