Черешовите дървета могат да компенсират парниковите емисии - едно черешово

...
Черешовите дървета могат да компенсират парниковите емисии - едно черешово
Коментари Харесай

Срещу климатичните промени: Черешовите дървета поглъщат въглероден диоксид

Черешовите дървета могат да компенсират парниковите излъчвания - едно черешово дърво може да погълне 9 кг парникови излъчвания годишно, увериха южнокорейски учени, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Корейският институт за горски проучвания оповести, че черешовите дървета могат да са от изгода за редуциране на парниковите излъчвания , които способстват за климатичните промени.
 черешово дърво iStock/Getty Images
Хипотетично видяно, 250 черешови дървета, всяко от които на 25 години, могат да всмукват 2,4 тона въглеродни излъчвания, а това е междинното количество замърсяване от пътнически автомобил годишно.

В Южна Корея има 1,5 милиона черешови дървета , сочат статистически данни от 2018 година Тези дървета могат да обхванат въглеродните излъчвания от 6000 автомобила годишно.



Страната в този момент е по средата на сезона на цъфтежа на черешовите дървета, само че излизанията на открито са лимитирани поради пандемията от новия ковид. Южнокорейци нормално се събират в паркове и градове, като Куанджу, с цел да се полюбуват на цъфтежа на черешовите дървета. Миналия уикенд обаче малко хора се появиха на публични места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР