Черешовата кампания започва официално от 1 юни, като часовете. Работният

...
Черешовата кампания започва официално от 1 юни, като часовете. Работният
Коментари Харесай

Кампанията по изкупуване на череши започва на 1 юни

Черешовата акция стартира публично от 1 юни, като часовете. Работният ден в масивите ще бъде сред 7:00 и 20:00 ч., а работният ден на пунктовете ще бъде сред 9.00 и 22.00ч.

Предстои да бъде издадена заповед от страна на Община Кюстендил, заявикметът на града инж. Огнян Атанасов след извършена среща по организацията на акцията с представители на ОДМВР. На база осъществени разбори ОДМВР – Кюстендил, обичайно провежда запазване на черешовата акция.

Организира се профилирана полицейска интервенция, която е одобрена от министъра на вътрешните работи и основния секретар с придадени сили от дирекция „ Жандармерия “ и Гранична полиция, сподели и Даниел Мазнев – шеф бранш „ Опазване на публичния ред “ към ОДМВР-Кюстендил.

Той уточни, че след тежкото престъпно закононарушение през 2009 година по този метод се прави защитата на акцията. „ Извършените разбори демонстрират, че това е добра процедура.

И тази година ще бъдат сложени КПП-та на обичайните места, които са по-натоварени ",уточни Даниел Мазнев.

От своя страна кметът уточни, че упованията през тази година са броя на изкупвателните пунктове да се резервира. Към днешна дата към момента няма подадени заявки за откриване на пунктове в частни орегулирани поземлени парцели.

Изкупуването на черешите ще става след документ за генезис – за дребните производители – записка от кмета на кметство, изясни инж. Огнян Атанасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР