Черешоберът в Кюстендилско, който започваше от 1 юни, сега ще

...
Черешоберът в Кюстендилско, който започваше от 1 юни, сега ще
Коментари Харесай

Череши от Кюстендилско се очакват чак в средата на юни

Черешоберът в Кюстендилско, който започваше от 1 юни, в този момент ще закъснее с към двe седмици поради неприятните метеорологични условия, споделиха аграрни производители. Прогнозите са и за по-слаба годишна продукция.

Черешоберът в Кюстендилско закъснява до такава степен, че някои локални производители се майтапят, че кюстендилските череши ще се ядат наесен.

Плодовете са още зелени и по тази причина ще би трябвало да зреят още най-малко 10 дни.

" За страдание ще закъснее. Не единствено ще закъснее, само че нямаше хубаво опрашване и черешите ще бъдат сензитивно по-малко. Случи се неприятно опрашване по време на цъфтежа. Изкупната цена ще е над лев, само че по-нататък нещата не знам по какъв начин ще се развият ", сподели пред БНР Дългогодишният шеф на Института по земеделие край Кюстендил проф. Димитър Домозетов, в този момент плодо и аграрни производител.

Затова пък на доста места, където се продават череши в страната на цени по и над 10 лв. за кг, се афишират за " кюстендилски ". Това е комерсиална реклама, череши от Кюстендилско към момента не са брани и не се оферират на пазара, разясняват от земеделските кооперации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР