Черен сладолед, бургери от черно тесто, черна паста за зъби

...
Черен сладолед, бургери от черно тесто, черна паста за зъби
Коментари Харесай

Пастата за зъби с активен въглен, нейните свойства и защо е опасна

Черен сладолед, бургери от черно тесто, черна паста за зъби - в последните години интензивният въглен се оказа главен воин в хипстър културата и навлезе в съвсем всяка сфера на всекидневието. Освен че е образно атрактивен, за мнозина хора той се счита за " детокс " сътрудник. Доколко обаче това е истина и до каква степен той ни оказва помощ да почистим петната от зъбите си?

Според British Dental Journal, черната паста за зъби е извънредно известна, тъй като се има вяра, че избелва зъбите и почиства плаката. Според учените обаче черната паста е... просто маркетингов трик.

Изследване от 2017 година, тествало 50 разнообразни пасти за зъби с деен въглен, не е намерило задоволително доказателства в поддръжка на вярването, че интензивният въглен в тях работи антибактериално, антигъбично, понижава кариесите, избелва и детоксикира.

Друг проблем, който въпросното проучване открива е, цялостната липса или незадоволителното количество флуор, който се съдържа в пастите за зъби с деен въглен. Както знаем, прибавянето на флуор в пастата за зъби понижава кариесите с 50 %.

И последно - абразивните свойства на черните пасти за зъби са по-големи от на обичайните. Което значи, че с използването им сами драскаме зъбния гланц и вместо да си оказваме помощ, си вредим. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР