Черен петък, черна седмица и дори черен месец. Онлайн магазините

...
Черен петък, черна седмица и дори черен месец. Онлайн магазините
Коментари Харесай

Важни съвети на ЕПЦ преди голямото пазаруване

Черен петък, черна седмица и даже черен месец. Онлайн магазините се надпреварват да примамват клиенти с най-различни промоции, понижения, отстъпки. За какво е значимо да внимавате, в случай че сте решили да купите подарък или нещо за себе си по време на акцията за огромното извършване на покупки?

Вижте препоръките на Европейски потребителски център (ЕПЦ) България!

1. Кой е търговецът.

Винаги проверявайте кой стои насреща и на кого давате освен доверието, само че и парите си. Всеки електронен магазин, който предлага артикули и услуги в страна от Европейски Съюз, е длъжен да разгласи данни за своята компания и да даде контактите – физически адрес, имейл, телефон. Ваше е обаче задължението да ревизирате дали има налични такива контакти. Дори и да не се наложи да пускате тъжба, може просто да ви е належащо конкретизиране и да желаете да попитате нещо. Тогава би трябвало да знаете по какъв начин да се свържете с продавача, нали?

2. Какво купувате.

Не може да очаквате, че в случай че някой в дадена обществена мрежа или на уеб страницата си, ви предложи да получите за съвсем без пари стока или услуга, която коства най-малко два пъти повече, желае да ви направи подарък. Дори и продуктите, които се оферират в акциите под мотото Черен петък имат своята цена и тя би трябвало да е задоволително реалистична. И още. Независимо дали купувате облекла, кола, интелигентна прахосмукачка или абонамент за онлайн курсове - проверете изискванията, с които се съгласявате. И до момента в който облеклата и обувките към този момент спадат към нормалните обвинени, когато се пазари онлайн, то ако ще поръчвате автомобил от интернет уебсайт, уверете се, че той в действителност съществува и то в това положение, в което го популяризира продавачът. Ако става дума за абонамент, наложително вижте какъв брой дълго продължава срокът му и по какъв начин може да се прекъсне. Ако ще купувате робот за почистване вкъщи, който ще командвате от офиса, уверете се, че знаете с какво приложение ще работи, по какъв начин ще се конфигурира и дали би трябвало да се заплати в допълнение.

3. Колко е понижението

За да сте сигурни, че фактически има понижение, вижте какъв брой е безспорната цена, а не какво демонстрират процентите. Проверете какъв брой костват същите обувки или телефона, на който сте хвърлили око, в другите уеб сайтове. Важно е да имате поради, че при всяко оповестяване на понижение на цената продавачът би трябвало да уточни и предходната цена, на която е предложил същата стока преди понижението. Съгласно европейското законодателство „ предходна цена “ значи най-ниската цена, прилагана от търговеца за интервал от най-малко 30 дни.

4. Какво да извършите при проблем.

Преди всичко – запазете успокоение и бъдете търпеливи. Възможно е да има комплициране или закъснение поради голямото количество поръчки, които обичайно се вършат в този интервал. Ако обаче забавянето продължи повече от няколко дни, пишете имейл до търговеца с искане да се стигне до разрешаване на казуса. Телефонът е добър вид, в случай че би трябвало да попитате дали може да си поръчате синя, а не алена тениска, само че диалогът, дори и да се записва, няма по какъв начин да бъде доказателство при възможен спор сред вас и търговеца. Затова, използвайте имейла или изпратете писмо с противоположна квитанция. Пазете всички документи. И по-важното – прочетете ги, с цел да знаете какво се чака от вас. И какво вие може да очаквате от продавача.

5. Кой може да ви помогне, в случай че търговецът не го направи.

При проблеми с търговец въпреки това в Европейски Съюз, Исландия, Норвегия или Обединеното кралство, може да се обърнете към ЕПЦ България. Ако компанията е записана в нашата страна, способен орган е Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР