чера се състоя гала премиерата на новия български филм „Пепел

чера се състоя гала премиерата на новия български филм „Пепел ...

Грандиозна премиера на "Пепел върху слънцето" изправи зрителите на крака.

чера се състоя гала премиерата на новия български филм „Пепел върху слънцето“. Актьори, екип и над 300 зрители присъстваха на събитието в 3 зали на Cinema City Paradise Center в София. По червения килим минаха звездите от филма Юлиан Вергов, Силвия Петкова, Ники Илиев, а също и авторите – братя Калинови и проф. Златимир Коларов. Сред гостите на събитието бяха множество популярни лица и обществени фигури. Президентът Румен Радев изпрати кошница с цветя, за да поздрави екипа и актьорите.

Атанас Пенев и Славчо Николов от група Б.Т.Р. откриха събитието с акустично изпълнение на песента „Равносметка“, която е и саундтрак към филма. Организаторите бяха взели всички необходими мерки за осигуряване безопасността на присъстващите. Зрители бяха с маски като нови такива се раздаваха и на входа на киното. Единствените изключения бяха за медийното отразяване на червения килим, но дори при тях се спазваше необходимата социална дистанция.

След края на прожекцията актьорите и екипът на филма излязоха, за да благодарят на публиката. Това изправи зрителите на крака за продължителни аплодисменти. „Пепел върху слънцето“ тръгва по кината в цялата страна от утре – 30 октомври. Продуцентите вече потвърдиха, че започва турне за срещи с публиката като ще бъдат посетени последователно Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново, Радомир, Враца, Видин, Благоевград и Плевен. Очаква се обявяването и на други дестинации, за които ще се публикува информация на .

„Пепел върху слънцето“ разказва за д-р Стефанов (Юлиан Вергов), който е обвинен в допусната лекарска грешка, която води до смъртта на пациент. Младата журналистка Антония (Силвия Петкова) се впуска в смело разследване в търсене на истината, което може да коства работата ѝ. По време на филма тя сглобява пъзела около доктора и инцидента като интервюира негови близки и колеги.

Екипът на „Пепел върху слънцето“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“ и на БГ Радио, които също са медиен партньор на проекта.

Източник: vesti.bg