Чепеларе. В България няма нито един узаконен стрелкови полигон, където

...
Чепеларе. В България няма нито един узаконен стрелкови полигон, където
Коментари Харесай

Цонка Станчева за биатлона у нас: Няма нито един узаконен стрелкови полигон за провеждане на състезания за международния зимен календар

Чепеларе. В България няма нито един легализиран стрелкови полигон, където могат да се организират надпревари за интернационалния зимен календар. Това сподели Цонка Станчева, ръководител на,,СК – РОЖЕН ЧЕПЕЛАРЕ -2016 ” по биатлон, в изявление за дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . Въпреки това съобщи, че е оптимист, че има основа и има благоприятни условия за доста положително развиване на биатлона у нас.
По думите й на едно държавно състезание на най-малките вземат участие 140 деца –момчета и девойки, родени след 2010 година. „ Знаем, че няма 140 да станат първенци, от тях четирима да излязат и да продължат с готовност, както техните батковци и каки сега са образец за тях, това ще бъде задоволително. Но изискванията в България не са подобаващи на този стадий, или незадоволително за развиването на този спорт “, сподели тя. Цонка Станчева означи, че в България няма един легализиран стрелкови полигон, където могат да се организират надпревари за интернационалния зимен календар. „ Имаме такива три – два в Троян, където могат да се организират единствено летни шампионати, имаме едно такова стрелбище в Боровец, което също не е уместно за интернационалните надпревари. Въпреки че преди години там се е правил кръг от европейска купа, на Банско имаме също такова оборудване. Но нещата не са докарани до край и е доста мъчно с тази материална база “, изясни тя.
Станчева акцентира, че техният клуб е единственият в България от 12 регистрирани към Българска федерация по биатлон, който няма позиционирано стрелбище. „ През лятото стреляме на един паркинг на хотел, а през зимата – местим тези установки на Роженски поляни, когато има снежни условия там, или на язовир Пампорово. Въпреки всичко ние сме единственият клуб с 5-годишна история, който прави най-вече надпревари в последните 3 години – най-малко 2-3 надпревари за календарната година на биатлона “, сподели още тя.
Милослава АНГЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР