Чепеларе. По повод Националния празник на Република България Трети март,

...
Чепеларе. По повод Националния празник на Република България Трети март,
Коментари Харесай

Смолян: С поход до връх Мечи чал и проверка-заря, Чепеларе ще отбележи националния празник Трети март

Чепеларе. По мотив Националния празник на Република България Трети март, по традиция в Община Чепеларе се провеждат редица събития. Това оповестиха от пресцентъра на Община Чепеларе . Най-колоритното от тях е обичайният поход до връх Мечи чал, проведен от инициативни жители, Българският съюз за отбрана на Родопите и фондация „ Обществен фонд – Чепеларе “. Шествието стартира в 08:30 часа от площад „ Олимпийски “ под звучните патриотични песни и гордо развените байраци и ще се насочи към Паметника на починалите във войните чепеларци. След отдаване на заслужена респект и почитание към починалите, шествието ще се отправим към върха. Няма обитаемо място, в което Трети март да не бъде почетено уместно. По същото време в село Орехово е проведен поход до „ Челевещата пещера “ в израз на благодарност към починалите.
Програмата за честванията на 3 март продължава в 17.30 ч. на площад „ Олимпийски “, където ще се изявят самодейците от Народно читалище „ Родопска искра 1880 “ дружно с Детския сценичен състав към читалището. Денят приключва с тържествена стратегия и военния ритуала инспекция –заря, с присъединяване на 101-ви Алпийски полк – гр. Смолян, което ще се организира от 18.00 часа на площада.
За феновете на по-екстремните чувства и зимните спортове, в Пампорово 3 март ще бъде маркиран с Голямото ски втурване със флагове и носии. За трета поредна година на Трети март всички дружно ще се спуснат от връх Снежанка в Пампорово, облечени в национални носии. И тази година спускането с Голямото знаме ще стартира в 11.30 часа от кулата „ Снежанка “, ще премине по писта №6 и ще дебаркира на плаца „ Студенец “, където се събират всички присъстващи на събитието. По традиция тъкмо в 12:00 часа ще прозвучи националния химн, след което ще се извият огромни хора под съпровода на родопски гайди. От 10.30 до 11.20 качването с лифтовете до кулата „ Снежанка “ ще бъде гратис за всички, които желаят да вземат участие в шественото втурване от върха.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР