чени от университета в Калифорния подредиха класация, в чийтото списък

...
чени от университета в Калифорния подредиха класация, в чийтото списък
Коментари Харесай

Най-полезните напитки са...

чени от университета в Калифорния подредиха ранглиста, в чийтото лист са поместени тези питиета, съдържащи най-вече антиоксиданти, които всички ние заедно консумираме, защото забавят стареещите процеси и работят превантивно против редица болести в организма, написа здраве.bg.

* Ето и кои са напитките с богати находища от антиоксиданти.

Сок от нар
В него се съдържат витамините А, C и E, калций, фосфор, магнезий, желязо, цинк, селен и натрий. Изключително потребен е за сърдечносъдовата система, при хипертония, анемия и малокръвие. Не се предлага на хора, които страдат от язва и нараснала киселинност.

Сок от грозде
Изобилства от витамини от група В, които укрепват косата, кожата и ноктите, а аскорбиновата киселина (витамин С) в състава му оказва помощ в битката с нездравословните микроорганизми. Освен това гроздовият сок е надеждно средство за укрепване на паметта и се дефинира като ефикасен детайл за предварителната защита на рака на гърдата.

Сокът от боровинки и антиоксидантите в състава му спомагат за по-бавното стареене на клетките

Сок от боровинки
Боровинките са известни с това, че укрепват зрението и ни защищават от стомашни разстройства. Но те имат и други потребни свойства - намаляват риска от захарен диабет, цистит и защищават венците от разнообразни болести и възпаления.

Сок от череши
Съдържа доста витамин А (особено нужен за зъбите и очите), желязо и витамин С, който оказва помощ в битката с инфекциите. Също по този начин тази натурална напитка понижава риска от развиването на разнообразни типове рак, болести на пикочните пътища и оказва помощ за опазване на паметта в по-напреднала възраст.

Ябълков сок
Препоръчва се изключително при атеросклероза, болести на черния дроб, пикочния мехур и бъбреците. Той възстановява работата на червата, извежда токсините и бързо възвръща организма след физическо натоварване.

Портокалов сок
Смята се, че съдържащият се в портокала витамин С защищава от доста болести. Тази напитка е и прелестен източник на фолиева киселина, която е изключително нужна за бременните - за предотвратяването на недостатъци в развиването на плода.

Чай от мента
Помага при стомашни неразположения, облекчава коликите, способства за храносмилането. Ментата има и противоспазматично деяние, отстранява болката в мускулите и мускулното напрежение.

Мляко (с 1% масленост)
Благодарение на комплицираните въглехидрати в млякото - равнището на захарта в кръвта остава устойчиво. Калцият оказва помощ на клетките за изгарянето на мазнините - затова млякото способства за редуцирането на тежестта.

Соевото мляко изобилства от белтъчини, които редуцират стойностите на така наречен " неприятен " ( " LDL " ) холестерол в кръвта

Соево мляко
Понижава риска от възникването на сърдечносъдови болести. Хранителните нишки и белтъчини, съдържащи се в соевото мляко, понижават равнището на " неприятния " ( " LDL " ) холестерол и триглицеридите.

Горещ шоколад или какао (но без захар)
Подобрява настроението и понижава риска от възникването на сърдечносъдови заболявания. В какаото се съдържат потребни полифеноли, които пазят клетките от свободните радикали. Консумацията на парещ шоколад усилва производството на серотонин в мозъка, чиито равнища въздействат на нашето въодушевление.

Доматен сок (но без сол)
Според някои проучвания той ни защищава от доста форми на рак. Продуктите, получени след преправянето на пресните домати, съдържат антиоксиданта ликопен в огромна централизация. Той се асоциира с намаляването на риска от пораждане на рак на устната празнина, белите дробове, стомаха, черния дроб, гърдата, шийката на матката, стомаха, правото черво и други Ликопенът пази сърцето и мозъка от въздействието на свободните радикали, като понижава вероятността от възникването на сърдечносъдови болести като инфаркт и инсулт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР