Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и мрамора

...
Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и мрамора
Коментари Харесай

Вижте как оскверниха гроба на патриарх Неофит

Ченгетата към този момент знаят кой е богохулникът, счупил кръста и мрамора на гроба на патриарх Неофит

Видео демонстрира по какъв начин и кой е осквернил гроба на патриарх Неофит. Потресаващият видеозапис е изработен от камера, която се намира под колонадата на столичния митриполитски храм " Св. Неделя ". Грозните фрагменти са публикувани във Facebook профила на Българска православна черква.



Това се случва по-малко от 40 дни след кончината на главата на Българската православна черква.

По неофициални данни полицията към този момент е открила самоличността на мъжа, който е счупил кръста и мрамора на гроба на патриарх Неофит. Патриарх Неофите бе заровен в столичния митрополитски храм " Св. Неделя ".

На фрагментите се вижда по какъв начин мъж чупи кръста над мястото за безконечен покой на патриарха. След поругаването на гроба, той се е опитал да скъса и траурните знамена. Престъплението е осъществено минути след 23:30 часа в понеделник.

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той умря на 13 март в 22:22 ч. след дълготрайно боледуване във ВМА в резултат на многоорганна непълнота. Патриарх Неофит бе заровен в митрополитската катедрала " Св. Неделя " до екзарх Йосиф, каквото е било неговото предпочитание.
Предстои на 30 юни да бъде призован патриаршеският изборен църковен събор за нов български патриарх и митрополит Софийски.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР