Чен е била на повече от 20 срещи на сляпо,

...
Чен е била на повече от 20 срещи на сляпо,
Коментари Харесай

Китайските майки за сватовници имат мощен съюзник: The Party

Чен е била на повече от 20 срещи на сляпо, всички проведени от майка й.

Някои от срещите са били по-лоши от други, споделя тя, тъй като има положение, което множеството мъже, които среща, наподобява не могат да одобряват - тя не желае деца.

„ Раждането на бебета е доста уморително и аз не обичам бебета “, споделя Чен, която е в края на 20-те и желае да показа единствено фамилното си име. „ Но е невероятно да се откри мъж, който да не желае деца. Един мъж да няма деца… Все едно да го убиеш. “

Въпреки поредицата от несполучливи срещи, натискът за брак не е намалял. Това я кара съвсем да „ експлодира “, споделя тя.

Не единствено родителите на Чен желаят тя да се омъжи и да има деца. Докато браковете и раждаемостта внезапно падат, Китайската комунистическа партия предизвиква милиони млади дами и мъже да извърнат наклонността.

Миналата година популацията на Китай понижа за първи път от 60 години, а коефициентът на раждаемост падна до рекордно ниско равнище. Броят на записаните бракове също не е бил толкоз невисок - 6,83 милиона - от 1986 година насам.

Обезсърчени от забавящата се стопанска система и растящата безработица, младите китайци са също по този начин се отвръщат от обичайните избори, направени от техните родители. Резултатът е главоболие за партията и надалеч от „ националното подмладяване “, за което приканва водачът на страната Си Дзинпин.

Длъжностните лица „ не изпитват болката “

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Загрижеността доближи до господин Си, който неотдавна изнесе тирада за нуждата от „ обработване на нова просвета на брака и раждането на деца “. Той също по този начин приказва за „ усилване на насоките “, с цел да се оформи възгледът на младежите за брака, децата и фамилията.

Не че китайските чиновници не са се опитвали.

В цялата страна бюрократите са мобилизирани, с цел да подтикват младежите да се женят и двойките да останат женени и да имат деца.

По-рано тази година дребен град в източната провинция Zhejiang разгласи, че ще предложи на двойки 1000 юана ($137; £108) като " премия ", в случай че булката е на 25 години или по-млада. Това изуми и по-късно разгневи локалните поданици, които нарекоха локалното държавно управление глухо поради догатката, че такава дребна сума пари може да окаже въздействие върху такова значимо решение.

На други места управляващите настояха за „ 30-дневен интервал на размисъл “ за двойки, които желаят разлъка или бракоразвод. Това докара до опасения по какъв начин това ще ограничи персоналния избор и ще навреди на дамите, които са изправени пред домашно принуждение.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР