Челси спечели с 3:2 лондонското дерби срещу Арсенал на Стамфорд

...
Челси спечели с 3:2 лондонското дерби срещу Арсенал на Стамфорд
Коментари Харесай

Челси победи Арсенал с 3:2

" Челси " завоюва с 3:2 лондонското дерби против " Арсенал " на " Стамфорд Бридж " в среща от втория кръг на британското футболно състезание.

  С триумфа възпитаниците на Маурицио Сари оглавиха краткотрайното класиране с цялостен актив от 6 точки, до момента в който градският им противник остана в дъното без извоювана точка след втората си поредна загуба.

  Домакините започнаха устремно и още преди средата на първото полувреме взеха задатък от два чисти гола. В деветата минута Маркос Алонсо проби от ляво и пусна отличен пас по тревата към точката на дузпата към непокрития Педро, който без проблеми осъществя.

   В 20-ата минута Сесар Аспиликуета с дълго подаване изведе Алваро Мората в добра позиция в дясно, испанският нападател напредна, преодоля Шкодран Мустафи и за повторно прати топката в мрежата на Петер Чех.

   Арсенал последователно се посъвзе от шока, само че Хенрих Мхитарян направи огромен пропуск по-късно повече от половин час игра, когато стреля над задачата от 7-8 метра.

  Арменецът се оправдава в 37-ата минута, когато с изстрел от дъгата пред пеналта преодоля Кепа Арисабалага.

   Мхитарян създаде и второто попадение за гостите в 41-ата минута. той проби от дясно и пусна към Алекс Айуоби, който от близко не пропусна.

   След почивката Челси въпреки всичко стигна до първи триумф против противник от 18 месеца насам.

   В 80-ата минута Маркос Алонсо вкара за 3:2 след подаване от ляво на резервата Еден Азар.

   До края Чех направи спасявания против Азар и Оливие Жиру, само че това не оказа помощ на Арсенал да избегне първа загуба от Челси от февруари 2017 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР