Челси спечели с 1:0 гостуването си на Кристъл Палас в

...
Челси спечели с 1:0 гостуването си на Кристъл Палас в
Коментари Харесай

Канте донесе минимална победа за "Челси" срещу "Кристъл Палас"

" Челси " завоюва с 1:0 гостуването си на " Кристъл Палас " в лондонското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. Н'Голо Канте означи единствения гол в 51-ата минута.

С този триумф футболистите на Маурицио Сари заемат четвърто място с актив от 43 точки, а " Палас " е 14-ти с 19 пункта.

В 14-ата минута Вилиан центрира от фаул, а Рюдигер засече с глава, само че прекомерно едва в ръцете на Висенте Гуаита. В 18-ата Канте си освободи място за удар и прати топката покрай лявата греда.

Десет минути по-късно Оливие Жиру с красиво осъществяване прати топката в мрежата, само че страничният арбитър подвигна засада.

Още при започване на второто полувреме " Челси " поведе в резултата. Давид Луис изведе Канте в наказателното поле, френският национал овладя на гърди и с прецизен удар по земя опъна мрежата зад Гуаита.

В 68-ата минута испанския пазач на " Палас " майсторски отрази удар на Вилиан. В 73-ата Жиру още веднъж прати топката в мрежата по атрактивен метод, само че и това попадение не беше зачетено заради засада.

" Кристъл Палас " потегли в масирани офанзиви в края на дуела. В 86-ата минута Заха опита фалцов удар, само че не откри задачата. В 89-ата минута Конър Уикъм пропиля най-чистото състояние за домакините. Нападателят овладя топката пред погледа на Рудигер и с мощен удар стреля над напречната греда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР