Челси спечели домакинството си на от 11-ия кръг в Премиър

...
Челси спечели домакинството си на от 11-ия кръг в Премиър
Коментари Харесай

Челси укроти Лийдс и поведе колоната в Премиър лийг

Челси завоюва семейството си на от 11-ия кръг в Премиър лийг с 3:1. Двата отбора направиха завладяващ конфликт на " ", само че лондончани съумяха да вземат своето след поврат. Гостите откриха още в 4-ата минута посредством, само че в 27-ата, в 61-ата и в 93-ата минута донесоха триумфа на домакините, който най-малко краткотрайно ги изкачи на върха в класирането.

Началото на мача бе вихрено. Още във 2-ата минута Челси можеше да открие резултата. Първо Хаким Зиех бе изведен на добра позиция, само че ударът му бе избавен от вратаря. При последвалия корнер Оливие Жиру стреля рисково с глава, само че около вратата.

Отговорът на Лийдс бе незабавен. В 4-ата минута гостите откриха резултата. Йоркширци проведоха контраофанзива, Патрик Бамфорд бе изведен на скорост, финтира вратаря и означи за 0:1.

Челси обаче продъжли да основава рискове. В 9-ата минута направи огромен пропуск, като от близко нацели напречната греда.

Десет минути по-късно и гостите удариха греда посредством Альоски, само че в обстановката имаше и засада.

В 22-ата минута вратарят Илан Меслие сбърка и подаде топката на Жиру, който обаче пропусна отлична опция, стреляйки около вратата.

В 27-ата минута обаче французинът се реваншира. напредна отдясно и центрира в наказателното поле, а Жиру от близко засече за 1:1.

Атрактивната игра продължи и през втората част. Домакините имаха първото положително състояние в 54-ата минута, когато след центриране от фаул с глава пропусна от близко.

След това събитията се придвижиха пред другата врата и в 57-ата минута остпари рисков изстрел, който бе блокиран от бранител, по-късно бразилецът опитва и добавка, само че прати кълбото над вратата.

В 60-ата минута стражът на Лийдс Меслие направи две блестящи спасявания след изстрели от близко на Вернер. При последвалия корнер обаче Курт Зума бе изтърван и с глава бе прецизен за 2:1.

До края домакините продължиха да натискат. В 68-ата минута Кристиан Пулишич направи страховит пропуск от близко. След това в 75-ата минута Вернер за следващ път не съумя да преодолее вратаря Меслие, останал очи в очи с него. В 87-ата минута и излезе на стрелкова позиция, само че не уцели вратата.

В добавеното време въпреки всичко падна трети гол във вратата на Лийдс. Вернер напредна отдясно и подаде паралелно на голлинията за Пулишич, който от близко засече за крайното 3:1.

Все отново Челси реализира нужното и събра актив от 22 точки, като по този начин най-малко за една нощ излезе отпред във краткотрайното класиране, само че е с мач повече от и, които играят на следващия ден. Лийдс пък се намира в средата на таблицата на 12-ата позиция с 14 точки.

Премиър лийг 11 кръг, събота 5 декември  Челси 3:1краен резулат  Лийдс Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР