Челси си осигури участие на осминафиналите в Шампионската лига победа

...
Челси си осигури участие на осминафиналите в Шампионската лига победа
Коментари Харесай

"Челси" се класира за осминафиналите в Шампионската лига след разгром над "Карабах"

Челси " си обезпечи присъединяване на осминафиналите в Шампионската лига победа с 4:0 над " Карабах ". Шампионите на Англия нямаха проблем против противника си от Азербайджан и още до почивката водеха с два гола. Това е втори победен триумф за англичаните, които победиха и на " Стамфорд Бридж " с 6:0.

След пет мача " Челси " има 10 точки и не може да бъде преместен по-надолу от второ място. За 14-и път в последните си 15 участия отборът от Западен Лондон се класира измежду 16-те най-хубави.

Два от головете за сините паднаха от дузпи, вкарани от Еден Азар и Сеск Фабрегас, а останалите два бяха дело на бразилеца Вилиан.

Двубоят можеше да се развие и по различен метод, само че в самото начало азерите пропуснаха два отлични шанса. Първо Мичел удари гредата след мощен удар, а по-късно Ричард на собствен ред не съумя да се разпише, стреляйки над вратата.

Интригата в срещата завърши още в 20-ата минута, когато капитанът на " Карабах " Рашад Сагидов получи пряк червен картон. Той задържа откъсващия се самичък Азар в наказателното поле и реферът Мануел де Соуса реши да го изгони.

Потърпевшият застана зад топката и я прати в десния ъгъл, където Ибрахим Сехич нямаше късмет да избави.

 Азар открива резултата в Баку.
© Reuters

Азар открива резултата в Баку.

В 36-ата минута лондончани към този момент водеха с 2:0, откакто Вилиан се разписа след пас на Еден Азар. За белгиеца това беше втора асистенция в шампионата досега, а също така звездата на " Челси " има и три гола в петте изиграни дуела.

След почивката сините понижиха оборотите, а Антонио Конте, който се оплака от програмата във Висшата лига, направи смени, с цел да резервира някои съществени играчи свежи. Той извади Азар и Маркос Алонсо, с цел да ги пази за дуела с " Ливърпул " през уикенда.

Въпреки това " Челси " означи още два гола. В 72-ата минута Фабрегас се разписа от дузпа, отсъдена за задържане на Гараев против Вилиан. Нарушението стартира отвън наказателното поле, само че свърши в него, а домакините стачкуваха за решението на рефера.

За Фабрегас това беше 20-и гол в Шампионската лига, а халфът към този момент е четвъртия най-резултатен испански футболист в историята на шампионата. Повече от него имат единствено Раул (71), Фернандо Мориентес (33) и Фернандо Торес (20).

Крайното 4:0 оформи Вилиан пет минути преди последния съдийски сигнал.

По-късно е другият дуел в групата сред " Атлетико " (Мадрид) и " Рома ". Римските " вълци " са втори в класирането с осем точки, а " дюшекчиите " са трети с три. " Карабах " има две точки след пет мача.

 ЦСКА събра девет точки в групата си.
© Reuters

ЦСКА събра девет точки в групата си.

В различен ранен дуел ЦСКА (Москва) победи " Бенфика " с 2:0. Успехът пристигна след попадение на Георги Шченников и автогол на Жардел. Московските армейци към този момент имат девет точки и направиха крачка към продължение напред. " Бенфика " пък е с пет следващи загуби.

Българският национал Георги Миланов не беше в групата на ЦСКА поради травма.

Двубоят влезе в историята за стража на съветския отбор Игор Акинфеев. Той прекъсна серия от 43 срещи без суха мрежа в Шампионската лига. За последно Акинфеев не пусна гол на 1 ноември 2006 година Срещу " Арсенал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР