Челси продължава с неубедителното си представяне от началото на 2018

...
Челси продължава с неубедителното си представяне от началото на 2018
Коментари Харесай

"Челси" се промъкна в четвъртия кръг на ФА къп след успех с дузпи над "Норич"

Челси " продължава с неубедителното си показване от началото на 2018 година и след трите следващи равенства във Висшата лига, сините не съумяха да победят и " Норич " в преиграването от третия кръг на ФА къп. Шампионът на Англия се нуждаеше от дузпи, с цел да пречупи " канарчетата " и да се класира напред.

Тимът на Антонио Конте сподели припряна и нервна игра и в огромни интервали от срещата не беше на висота, а за похлупак приключи с девет души поради червени картони на Педро и Алваро Мората. При дузпите обаче опитът си сподели думата, а вратарят Вили Кабайеро избави изстрела на Нелсон Оливейра. Всички футболисти на " Челси " бяха точни от бялата точка и пратиха отбора в четвъртия кръг на конкуренцията.

Както и в първия мач на " Кароу роуд " " канарчетата " предложиха смела игра и макар, че се защитаваха, не го правеха надълбоко в личната си половина. Отлично подредени от мениджъра си Даниел Фарке, гостите опитваха да пресират финалиста в шампионата от предишния сезон и при всяка комфортна опция да го нападат.

" Челси " доминираше през първата част, само че макар че имаше 62% владеене на топката не съумя да преодолее вратаря Гън. През втората част сините потеглиха по-смело в офанзива и единствено 10 минути след подновяването на играта поведоха.

Хубав пробив отляво на Кенеди докара до остро центриране, което беше засечено от Миши Бачуай – 1:0. Шампионите пробваха да усилят задатъка си и да си подсигуряват умерено доиграване на срещата, само че това не се случи.

 Миши Бачуай открива резултата на
© Reuters

Миши Бачуай открива резултата на " Стамфорд бридж ".

В 62-ата минута Педро опита обикновено да си завоюва дузпа, само че рухването му в наказателното поле беше оценено с жълт картон от рефера Греъм Скот.

Конте пусна на терена и звездите си, които получиха отмора Мората, Андреас Кристенсен и Н’Голо Канте, в опит да затвори мача.

В самия завършек на срещата " Норич " се хвърли в офанзива, откакто нямаше какво да губи, а това се увенча с триумф. В четвъртата минута на добавеното време Джамал Люис засече с глава центриране на Тим Клозе и шокира първенците, пращайки дуела в продължения.

 Буквално в последната секунда Джамал Люис изравни с този изстрел с глава.
© Reuters

Буквално в последната секунда Джамал Люис изравни с този изстрел с глава.

Допълнителните 30 минути се играха на една врата, откакто " Челси " притисна гостите. Много мощни прояви обаче имаше Ангъс Гън, който е чартърен при " канарчетата " от " Манчестър сити ". Младият вратар, който е родом от Норич, избави изстрели на Азар и Мората.

Пропуските изнервиха сините и в границите на три минути те останаха с двама души по-малко. Първо Педро получи втори жълт картон поради нарушаване, а в последната минута на продължението Мората също опита да си изпроси дузпа. Първоначално нападателят получи жълт картон, само че не спря да крещи на съдията и да стачкува, поради което беше изпъден от Скот.

 Двата червени картона в края изнервиха почитателите на
© Reuters

Двата червени картона в края изнервиха почитателите на " Челси " и един от тях даже нахлу на терена.

При дузпите " Челси " не сгреши, като Вилиан, Давид Луиз, Аспиликуета, Канте и Азар бяха точни. За " Норич " Оливейра пропусна още при първото осъществяване, откакто ударът му беше избавен от Кабайеро.

В четвъртия кръг " Челси " ще играе с " Нюкасъл ", като е хазаин на " Стамфорд бридж ".

" Не беше по никакъв начин елементарно в този мач. Преиграването постоянно е по-нервно, знаеш, че нямаш право на неточност. Особено след тези червени картони стана доста с напрежение, само че е хубаво, че се класираме напред. Сега гледаме към шампионата ", сподели след срещата Еден Азар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР