Челси преодоля третия кръг в Купата на Англия след успех

...
Челси преодоля третия кръг в Купата на Англия след успех
Коментари Харесай

Резервите на Челси преодоляха Нотингам

Челси преодоля третия кръг в Купата на Англия след триумф с 2:0 против Нотингам. Калъм Хъдсън-Одой откри резултата в шестата минута, а Рос Баркли означи второто попадение в 33-ата.

Франк Лампард направи девет промени в състава си и даде късмет на играчи, които по-рядко играят. Въпреки това лондончани преобладаваха и без проблеми стигнаха до успеха.

Лондончани играха с реплики на екипи от 1970 година в чест на триумфа в Купата на Англия тогава. Преди 50 години " сините " побеждават Лийдс на финала.

This kit! #CHEFOR pic.twitter.com/yVBAoJh2Df
— Chelsea FC (@ChelseaFC) January 5, 2020
Лондончани започнаха интензивно и още в седмата минута поведоха. Калъм Хъдсън-Одой навлезе в наказателното поле и с изострен ъгъл в близкия ъгъл изненада вратаря на гостите, като откри резултата. Тимът на Лампард несъмнено имаше преимущество, а Нотингам като че ли не дефинира шампионата като приоритет, защото мениджърът Сабри Ламуши бе дал отмора на много съществени играчи.

Педро бе покрай втори гол за домакините, само че в 24-ата минута Форест можеше да изравни. Томори събори Мигтен в наказателното поле и като че ли имаше дузпа. След разглеждане на обстановката с ВАР обаче отсъдено, че играчът на гостите е бил в засада преди да бъде осъществено нарушаването.

Миши Батшуай също се размина с попадение, защото изстрелът му с глава мина над вратата. В 33-ата минута Челси въпреки всичко стигна до второ попадение, дело на Рос Баркли. Английският национал се разписа с удар от близо, откакто вратарят на гостите бе парирал изстрел на Хъдсън-Одой.
ЧЕЛСИ - НОТИНГАМ 2:0 1:0 - Хъдсън-Одой (6) 2:0 - Баркли (33)

СТАТИСТИКА
ФА Къп 3 кръг, неделя 5 януари  Челси 2:0краен резулат  Нотингам Форест
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР