Челси постигна категорична победа с 3:0 в гостуването си на

...
Челси постигна категорична победа с 3:0 в гостуването си на
Коментари Харесай

Челси помете Нюкасъл за 15 минути и продължава да е лидер

Челси реализира безапелационна победа с 3:0 в гостуването си на Нюкасъл и още веднъж вгорчи живота на другояче въодушевените локални почитатели след договорката по придобиването на клуба от новите притежатели.

Футболистите на Томас Тухел имаха усложнения през първото полувреме, когато “свраките” стояха сносно по терена и се бранеха надълбоко в своята половина, само че през втората част постановиха волята си. Попаденията за лондончани бяха дело на Рийс Джеймс (65’, 77’) и Жоржиньо (81’).

Играчит на Греъм Джоунс започнаха интензивно дуела и сътвориха положително състояние още във втората минута, когато Райън Фрейзър навлезе в наказателното поле отляво, само че успоредния му пас не съумя да откри негов съотборник.

В 29-ата минута Жоржиньо подаде отличен пас към Хаким Зиеш в наказателното поле, а мароканецът прати топката в мрежата на Карл Дарлоу с левия си крайник, само че попадението бе анулирано заради засада.

“Свраките” проведоха рисково изглеждаща офанзива в 45-ата минута, когато Ален Сент-Максимен пое топката и стартира да набира скорост, само че след прикосновение на Андреас Кристенсен се строполи на земята, само че сигнал за нарушаване не последва.

Футболистите на Тухел започнаха окуражено втората част и единствено в границите на три минути Хаким Зиеш стреля два пъти по посока на Дарлоу, а вторият попадна в гредата след рикошет в защитник.

Все отново Челси съумя да открие резултата в 65-ата минута, когато Рийс Джеймс доближи пое едно не добре изчистено центриране от левия фланг и с компактен изастрел го прати в мрежата на Дарлоу за 1:0.

Второто попадение в интерес на гостите пристигна още веднъж посредством разиграване на играчите в синьо пред наказателното поле, топката доближи до Хъдсън-Одой, неговият изстрел бе блокиран, само че заблуди Карл Дарлоу, а топката се озова в непокрития Рийс Джеймс, който изстреля кълбото в мрежата за повторно. Само две минути по-късно прелестно подаване към Кай Хаверц бе изведен превъзходно и бе фаулиран от страна на домакините. Зад топката застана Жоржиньо и умерено означи трето попадение за своя отбор.

С тази победа Челси събра 25 точки и продължава да е лидер в класирането на Премиър лийг след 10 изиграни кръга. Нюкасъл продължава да има едвам 4 точки и е на предпоследното 19-о място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР