Челси“ получи възможно най-неприятния подарък за 117-тата си годишнина на

...
Челси“ получи възможно най-неприятния подарък за 117-тата си годишнина на
Коментари Харесай

Челси след санкциите срещу Абрамович: Спонсорите се оттеглят, а касата на клуба е заключена

„ Челси “ получи допустимо най-неприятния подарък за 117-тата си годишнина на 10 март. Британското държавно управление замрази активите на 7 съветски олигарси като глоба за нахлуването на Кремъл в Украйна, а измежду тях е притежателят на лондонския клуб Роман Абрамович.

Ударът по тима, който завоюва последното издание на Шампионската лига, беше незабавен и тежък. Няма да има нови прехвърляния, нито възобновяване на договорите на футболистите и останалите чиновници. Продаването на артикули от клубните магазини е спряно, а почитателите не могат да участват на мачовете, в случай че не са си закупили авансово сезонни билети. Максималната сума за разноските при гостувания не би трябвало да надвишава 20 хиляди паунда.

Посланието на премиера Борис Джонсън е ясно – нито паунд повече не може да влиза в касата на „ сините “, тъй като това значи облага за Абрамович.

Фактически държавното управление поема огромна част от контрола на клуба оттук насетне, до момента в който тече продажбата от страна на съветския милиардер. Той купи „ Челси “ през 2003 година и ги направи международна мощ, а след началото на войната в Украйна съобщи, че ще ги продаде и Не е ясно обаче в чии ръце ще се озове клубът, оценен на към 3 милиарда паунда, нито къде ще отидат средствата от договорката.

Ясно е обаче, че над 1000 души, които работят за „ Челси “, към този момент си задават въпроса: „ Ще имам ли работа през идващия месец? “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР