Челси победи Кристъл Палас с 3:0 в двубой от първия

...
Челси победи Кристъл Палас с 3:0 в двубой от първия
Коментари Харесай

Челси с класика на старта на Висшата лига

Челси победи Кристъл Палас с 3:0 в дуел от първия кръг на сезон 2021/2022 в британската Висшата лига. Маркос Алонсо откри в 27-ата, а Кристиан Пулишич удвои в 40-ата минута. Младокът Трево Чалоба направи резултата типичен в 58-ата минута.

Челси натисна още през цялото време на дуела и притисна противника в неговата половина. Първата рискова обстановка пристигна в 10-ата минута, когато Кристиан Пулишич засече с глава центриране от фланга, само че Висенте Гуаита реагира добре и избави.
Снимка: БГНЕС  Челси с класика на старта на Висшата лига
В 15-ата минута Мейсън Маунт стреля непосредствено от директен свободен удар в близкия ъгъл, като изпъленинето бе тъкмо, само че още веднъж Гуаита се намеси и мазета в корнер.

" Сините " не създаваха доста чисти голови обстановки, само че оказваха сериозен напън, което даде резултат в 27-ата минута, когато откриха резултата. Челси получи късмет да извърши директен свободен удар малко пред наказателното на съперника. С осъществяването се зае Марко Алонсо, който с прелестен удар с левия крайник опъна мрежата зад " замръзналия " на място Гуаита - 1:0.
Снимка: БГНЕС  Челси с класика на старта на Висшата лига
Челси не даваше опция на Палас даже да огледа към вратата на Едуард Менди, а в 40-ата минута резултатът стана 2:0. Маунт и Аспиликуета направиха чудесно двойно отдясно, а британският национал центрира в наказателното поле, където топката падна на пътя на Кристиан Пулишч, получи се и рикошет в крайници на Шейку Кояте и попадна във вратата за 2:0.
Снимка: БГНЕС  Челси с класика на старта на Висшата лига
Минута преди края на постоянното време на първата част Алонсо откри с грациозен пас Тимо Вернер в наказателното поле, само че ударът на германеца мина около дясната греда на Гуаита.

Челси започва мощно и втората част и можеш бързо-бързо да вкара и трето попадение. В 47-ата минута Жоржино откри Алонсо отляво в наказателното поле, а крайният защитник стреля от въздуха, само че Гуаита избави с крайник.

Кристъл Палас погледна по-смело в предни позиции и в 54-ата минута Андре Аю изведе Уилфред Заха отдясно в наказателното поле и шутира, само че бе блокиран от Антонио Рюдигер. При последвалия ъглов удар Джефри Шлуп стреля над вратата.
Снимка: БГНЕС  Челси с класика на старта на Висшата лига
Третото попадение за Челси обаче не закъсня и стана факт в 58-ата минута. Матео Ковачич откри младия Трево Чалоба в половината на Палас, пред който имаше голямо празно пространство. Бранителят напредна към наказателното поле и насочи мощен удар по тревата, който се отби от дясната греда на Гуаита и влетя във вратата му – 3:0. Това беше дебютен гол за 22-годишня Чалоба в дебютния си мач във Висшата лига

В 63-ата минута Аю стреля с глава след центриране, само че Менди съумя да избави.

В идващите минути обаче темпото на игра спадна и обстановки пред двете порти нямаше.
Снимка: БГНЕС  Челси с класика на старта на Висшата лига

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР