Челси победи Хъл Сити като гост с 2:1 в среща

...
Челси победи Хъл Сити като гост с 2:1 в среща
Коментари Харесай

Челси изхвърли Хъл Сити от ФА Къп

Челси победи Хъл Сити като посетител с 2:1 в среща от четвъртия кръг на ФА Къп и решително продължава напред към 1/8 финалите. Елитният отбор през по-голяма част от конфликта контролираше играта и не разреши на " тигрите " да стигнат до забележителен брой рискови обстановки пред Уили Кабайеро.

Срещата стартира съвършено за лондочани и след единствено 6 минути игра Мичи Батшуай се разписа. Белгийският нападател се възползва от безредие в наказателното поле на домакините. Той стреля, топката срещна крайник на неприятелски защитник и влетя в мрежата за 1:0.

В 33-ата минута Мейсън Маунт получи положително подаване в наказателното поле на Хъл, само че шутът му разочарова. В края на първата част Джордж Лонг отрази удар и на Сезар Аспиликуета.

Второто полувреме стартира с лек домашен напън и в 59-ата минута Джаръд Боуен реализира добър пробив, само че завършващото му отиграване разочарова.

В 64-ата Рос Баркли центрира великолепно от директен свободен удар и откри непокрития Фикайо Томоро, който отклони топката с глава от близка отдалеченост, а тя влетя във вратата.

В 78-ата минута шансът се усмихна на Хъл Сити и изоставането бе понижено до 1:2. Камил Гросицки стреля от фаул наоколо до дъгата на наказателното поле на Челси, а топката срещна скочилия и отклонил се от стената Матео Ковачич, заради което влетя неспасяемо в мрежата на Кабайеро.

``Тигрите`` се пробваха по всякакъв начин да изразвнят резултата, само че това по този начин и не се случи, с което Челси си подсигурява продължаването напред в шампионата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР