Челси изстрада класирането си за 4-ия кръг на турнира ФА

...
Челси изстрада класирането си за 4-ия кръг на турнира ФА
Коментари Харесай

Драма с дузпи прати Челси напред за ФА Къп

Челси изстрада класирането си за 4-ия кръг на шампионата ФА Къп. Лондончани направиха 1:1 в постоянното време като хазаин на Норич в преиграването сред двата тима (0:0 в първия мач) и трябваше да играят продължения и дузпи, с цел да се поздравят с крайния триумф.

Тимът на Антонио Конте поведе в резултата след почивката посредством Миши Батшуай, само че в 93-ата минута " канарчетата " изравниха посредством Джамал Люис. В добавените 30 минути обстановката за лондончани се усложни, откакто поредно бяха изгонени испанците Педро и Алваро Мората.

Домакините бяха по-активният тим при започване на мача и разумно сътвориха няколко положителни благоприятни условия за гол. С пропуски обаче се отличиха Вилиан, Давид Луис и Дани Дринкуорът. Последният беше покрай попадение в 25-ата минута, само че след страхотния му шут от отдалеченост топката се отби в напречната греда.

Гостите стигнаха до първата си добра обстановка за гол в 33-ата минута, когато  Нелсон Оливейра овладя на границата на пеналта и насочи прекрасен удар, който кацна на напречната греда.

В последна сметка до края на полувремето не паднаха попадение и двата отбора се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

Втората част стартира чудесно за Челси. В 55-ата минута Кенеди пусна изострен пас по земя към Миши Батшуай, който от близка отдалеченост прати топката във вратата на Норич. Отговорът на " канарчетата " не закъсня и в 60-та минута те бяха покрай изравнителен гол. Кабайеро излезе неразчетено и топката се озова в Мърфи, чийто удар се отби от гредата. Пет минути по-късно Медисън от Норич се озова самичък против стража на Челси, само че не съумя да го преодолее.

Така се стигна до 93-ата минута, когато драмата стана цялостна. Тим Клозе центрира в наказателното поле, където Джамал Люис с глава насочи топката неспасяемо във вратата за 1:1 и прати мача в продължения.

В тях Челси бе по-добрият тим и на няколко пъти можеше да осъществя, само че с пропуски се регистрираха Алваро Мората и Вилиан. В 28-ата минута на добавеното време Педро Родригес остави тима си в понижен състав, изкарвайки си втори жълт картон за нарушаване в тил против противник. В добавеното време Алваро Мората падна за дузпа, само че такава не бе дадена на домакините. Испанецът първо получи жълт картон за симулация, а откакто влезе в спор с арбитъра, той му извади и червен картон.

В последна сметка обаче се стигна до дузпи, а Вили Кабайеро избави още първия удар на Оливейра, след което лондончани резервираха самообладание и вкараха всичките си удари, с цел да стигнат до крайната победа.

Челси – Норич 1:1 (5:3 след дузпи)
1:0 Батшуай (55), 1:1 Люис (90+4)
 
При дузпите
Уилиан - 1:0
Оливейра - Кабайеро избавя
Давид Луис - 2:0
Мадисън - 2:1
Аспиликуета - 3:1
Вранчич - 3:2
Канте - 4:2
Мърфи - 4:3
Азар - 5:3


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР