Челси и Ливърпул предложиха зрелищно за публиката и самоубийствено за

...
Челси и Ливърпул предложиха зрелищно за публиката и самоубийствено за
Коментари Харесай

Зрелищно равенство на “Стамфорд Бридж“ зарадва шампиона на Англия

" Челси " и " Ливърпул " предложиха зрелищно за публиката и самоубийствено за упоритостите си футболно шоу във втория ден от новата година. " Сините " от Лондон и " алените " от Мърсисайд приключиха 2:2 в дербито на ст. " Стамфорд Бридж " в английската столица от 21-вия кръг на Премиър лийг.

Най-щастливи от развоя на мача сигурно са в лагера на първенеца " Манчестър Сити ", който все по-уверено гледа към втора поредна и общо 8-а купа в клубната история. " Гражданите " са безапелационен водач в класирането с актив от 53 т. и към този момент двуцифрена преднина пред втория " Челси " (43 т.) и третия " Ливърпул " (42 т. и мач по-малко).

И двата преследвача имаха своите шансове да съкратят дистанцията до " Сити ", само че феноменални намеси на двамата вратари, както и нетипични пропуски на звездите в офанзива донесоха отчаяние и за двата отбора. Гостите от Ливърпул поведоха с 2:0 след попадения на вездесъщите Садио Мане в 9-ата и Мохамед Салах в 26-ата мин.

Още преди почивката обаче домакините от Лондон съумяха да възстановят равенството с помощта на незабравим шут от воле на Матео Ковачич в 42-рата и невъзмутим завършващ удар на Кристиан Пулишич в първата минута на добавеното време.

През втората част пристигна ред на вратарите да показват класа и те го направиха по безукорен метод. Стражът на " Челси " Едуар Менди отрази по прословут метод изстрели на Салах и Мане, а резервата на " Ливърпул " Куивин Келъхър, почнал на мястото на далия позитивна проба за ковид титуляр Алисон Бекер. По същата причина отвън състава останаха Роберто Фирмино и Жоел Матип.

Заради заболяване от COVID-19 от скамейката на мърсисайдци отсъстваше и мениджърът Юрген Клоп. Вместо от германеца отборът беше воден от асистента му Пеп Линдерс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР