Челси и Арсенал записаха победи в мачовете си от 18-ия

...
Челси и Арсенал записаха победи в мачовете си от 18-ия
Коментари Харесай

"Челси" и "Арсенал" постигнаха минимални победи във Висшата лига

Челси " и " Арсенал " записаха победи в мачовете си от 18-ия кръг на Висшата лига, които обаче не пристигнаха по никакъв начин елементарно. Сините се постановиха на своя " Стамфорд бридж " над " Саутхемптън " с 1:0, а със същия резултат на " Емиратс " " Арсенал " се оправи с " Нюкасъл ".

Успехът на " Челси " е втори следващ и пристигна след попадение на Маркос Алонсо в добавеното време на първата част. Испанският халф-бек се разписа от директен свободен удар и означи седмото попадение от фаул, откогато Антонио Конте води отбора от Западен Лондон. За този интервал никой не е вкарал повече голове от свободни удари от " Челси ".

Сините от Лондон имаха тотално превъзходство, само че пропуснаха с лека ръка доста положения пред вратата на Фрейзър Форстър. Тимът от южния бряг пък насочи единствено един прецизен удар към вратата на домакините.

 Маркос Алонсо бележи от свободен удар.
© Reuters

Маркос Алонсо бележи от свободен удар.

През втората на терена се появиха Сеск Фабрегас и Алваро Мората, които освежиха играта на отбора си, само че до втори гол не се стигна. Попадение на Еден Азар беше анулирано поради засада.

" Светците " са без победа в продължение на пет мача и се свлякоха до 12-ата позиция в класирането. С триумфът " Челси " отново се изравни с " Манчестър юнайтед ", който в неделя гостува на " Уест Бромич ".

В друга част на Лондон мачът на " Арсенал " не беше по-лесен. " Артилеристите " не оставиха подозрение кой е по-добрият тим, само че не съумяха да услеснят срещата и да вкарат повече попадения още преди почивката.

Единственият гол вкара Месут Йозил в 23-ата минута след прелестно осъществяване. Германският национал изстреля топката от воле и не остави шансове на Карл Дарлоу.

 Месут Йозил вкара против
© Reuters

Месут Йозил вкара против " свраките " след страховит удар от воле.

Много положителни благоприятни условия пропиляха Джак Уилшър, Ектор Бейерин, както и Александър Лаказет.

Успехът спря серията от три мача без победа на " Арсенал ", в които отборът на Арсен Венгер загуби от " Манчестър юнайтед " и направи равенства със " Саутхемптън " и " Уест Хем ".

С 33 точки " артилеристите " се върнаха в Топ 4 преди " Тотнъм " и " Ливърпул " да са изиграли своите мачове.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР