Челото, носа, брадичката, дясната буза, лявата буза - всички тези

...
Челото, носа, брадичката, дясната буза, лявата буза - всички тези
Коментари Харесай

Лицето издава в какво здраве сте: Разпознайте болестта по челото и носа!

Челото, носа, брадичката, дясната буза, лявата буза - всички тези пет детайла на човешкото лице дават отговори какво се случва в тялото. Това е една от основите на обичайна китайска медицина. Но първо би трябвало да се научи какво значат сигналите и знаците, които виждаме на лицето. Прочитайки деликатно, можем да реагираме навреме и да разпознаем заболяването. Има четири съществени способи при диагностицирането на болесттите в китайската медицина, а това са: наблюдаване на пациента, задаване на въпроси, слушане и аромат, и четене на лицето.

С метода четене на лицето, който е стaр близо 3000 хиляди години, се смята, че може да се дефинира съвсем 60 на 100 от здравословното положение. Този способ се оказва в действителност сполучлив, по тази причина все по-често се ползва и в западния свят. Всяка част от лицето поддържа един от детайлите, огън, земя, вода, метал и дърво, които дават отговор на избрани органи.

Така, китайската медицина въз основа на петте детайла слага диагнозата за вероятно заболяване. Всеки от тях е синергички обвързван с орган, а нарушаването на салдото провокира заболяване. С възобновяване на салдото сред органа и частта от лицето се лекува заболяването.

Челото и храносмилателната система

Челото е в действителност огън и е обвързван с храносмилателната система. Ако челото има зачервяване, кожата е суха, дребните кръвоносни съдове може да демонстрират слаба детоксикация на храносмилателната система, дефицит на течности и прекалено пиянство на алкохол.

Зачервяване или дребните кръвоносни съдове, които се появяват като обезцветяване на челото може да показват и проблеми със сърцето, само че и прочувствени компликации, като разлъка, бракоразвод, загуба на обичан човек. Ако има смяна в цвета на челото, а имате и учестено сърцетуптене, виене на свят, дефицит от въздух, болки, би трябвало неотложно да се потърси здравна помощ.

И това е забавно: 4 ефикасни съвета за стягане на кожата след диета - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Дясната буза - белите дробове и дебелото черво

Дясната буза се свързва с детайла метал, което значи с белите дробове и дебелото черво. Акне или неизразеното зачервяване може да бъде симптом за простуда. Симптомите на дясната буза могат да бъдат и предизвестие за болести на белите дробове или на горните дихателни пътища. Хората с чести респираторни алергии или астма имат податливост към екзема, лек обрив и зелено-син нюанс на дясната буза.

Нос - корем

Носът дава отговор на детайла земя и се свързва със стомаха, панкреаса. Акне или черни точки на носа не би трябвало да значи, че нямате качествена кожа, само че може да бъде знак за проблеми със стомаха или черния дроб. Често точките на носа са породени и от нездравословна храна, само че не би трябвало да бъде постоянно по този начин. Много комедони демонстрират неприятно несъразмерна приложимост на кафе или алкохол, само че и на доста грижи и стрес. Зачервяване на долната част на носа е симптом за ян силата или алергии и дихателни проблеми.

Лява бузата - жлъчка

Лявата буза съставлява детайл на дървото и обезпечава здравни положения на черния дроб и жлъчния мехур. Вените, зачервяването и обрив може да бъде предизвестие за високо кръвно налягане. Проблемите в тази част на лицето също могат да открият прочувствени проблеми като яд, гняв и меланхолия. Изразените сърбеж на лявата буза допуска проблем с черния дроб.

Брадичката - бъбреци

Брадичката се свързва с водата, а отразява здравословното положение на бъбреците, репродуктивната система, само че и хормоналния статус. Ако имате тъмни петна по кожата към устата и брадичката са знаци, които предизвестяват, че нещо не е наред с бъбреците. Докато пък акнето сигнализира за хормонален дисбаланс. В частта сред носа и горната джука се чете положението на матката при дамите. В тази част доста рядко може да се появят акне, тъмни петна, само че в случай че забележите неотложно се консултирайте с доктор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР