Челните позиции в Бундеслигатa и място в европейските клубни турнири

...
Челните позиции в Бундеслигатa и място в европейските клубни турнири
Коментари Харесай

Богаташите от Херта обявиха целта си за новия сезон

Челните позиции в Бундеслигатa и място в европейските клубни шампионати ще бъде задачата на Херта (Берлин) за идващия сезон, разгласи клубният президент Вернер Гегенбауер в изявление за Билд. Столичаните приключиха десети след доста тежък интервал, включващ 11 мача под управлението на легендата на локалния футбол Юрген Клинсман.

" Ако би трябвало да виждам към бъдещето, наша цел ще бъдат топ позициите в шампионата. Говоря за класиране в европейските клубни шампионати, по опция Шампионската лига ", сподели той.

Херта игра полуфинал за Купата на УЕФА през сезон 1978/1979 и за последно бе в Лига Европа през 2018/2019, където отпадна в груповата фаза. Берлинчаните имат едно присъединяване в Шампионската лига през 1999/2000, когато доближиха до втората групова фаза. Топ вложител в тима е Ларс Виндхорст, който ще обезпечи 150 милиона евро, с цел да направи Херта " същински клуб от огромен град ".

В изявлението си Гегенбауер отхвърли спекулациите, че клубната администрация и Виндхорст имат различия. Той сподели, че " поддържа непрекъсната връзка с вложителя по отношение на дълготрайното бъдеще на клуба ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР